Home Zlatans mål Zlatan snyggaste mål Zlatan Ibrahimovics snyggaste mål i landslaget

Zlatan Ibrahimovics snyggaste mål i landslaget

1146
4

Zlatan Ibrahimovics bästa landslagsmål

Zlatans snyggaste mål är svåra att välja ut helt klart, men dagen till ära väljer vi att göra ett försök att hitta Ibrahimovics bästa landslagsmål. För att kunna göra valet lättare väljer vi att begränsa oss till landslagsmål, istället för alla de hundratals drömmål han gjort på klubblagsnivå. på 107 landskamper har han 57 mål, där alla har en speciell plats i alla svenska fotbollsälskares hjärtan.

I denna lista har vi mål från både när han var ung och ny i landslaget och när han nu är lite äldre och bär kaptensbindeln. PSG-stjärnan har vräkt in många delikatesser i motståndarmålen, men här har vi hans kanske fem bästa mål.

Zlatans snyggaste mål i landslaget

Några av Zlatans mål i landslaget har helt klart varit utöver det vanliga och därav så tänkte vi presentera Zlatans 5 snyggaste mål i landslaget. Se gärna Zlatans mål på träning inför Ryssland/Sverige-matchen först som också var ett riktigt snyggt mål. Sedan finns det många roliga eller intressanta listor på Zlatanism. Här kommer Zlatans 5 snyggaste mål i landslaget som vi hittat på Youtube.

5. Zlatans mål mot England – Sverige – England (2-2-målet)

I denna match gjorde Ibrahimovic sitt ”Zlat-trick”, då han sänkte England med fyra mål. Han bjöd på några riktiga strutar, men den här var en av de finaste, då han plockar ner Anders Svenssons fina passning med bröstet och avslutar på egen volley. Klassmål rakt igenom.

4. Sverige – Azerbaijan (3-0-målet)

Här gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt första landslagsmål 2001, och på vilket sätt han gjorde det. Den då väldigt unge ”Ibra” lyfter bollen över sina försvarare två gånger för att få bollen till Fredrik Ljungberg som spelar tillbaka den till den dåvarande Ajax-anfallaren som kunde göra sitt första mål i den blågula tröjan.

3. Sverige – Italien (1-1-målet)

Det är inte varje dag man gör mål mot ett lag som Italien, och att göra det i en poängräddande sista spark – eller ska jag säga sista klack? Efter kalabalik i en hörnsituation klackar Zlatan Ibrahimovic in bollen bakom Gianluigi Buffon, och målet är än idag historiskt. Det är känt som klacken mot Italien i folkmun, och om någon nämner dessa ord vet alla precis vad man menar. Jag låter Lasse Granqvist beskriva hur jag känner jag ser målet i klippet här ovan.

2. Sverige – Frankrike (1-0-målet)

Efter stora besvikelser i EM 2012 där man åkte ut i gruppspelen räddade Sverige hedern med en 2-0-vinst mot Frankrike. Matchens rubriker stals dock av Zlatan Ibrahimovic, som så många gånger, med sitt 1-0-mål. Han drar en konstspark liggandes i luften och slår in den stenhårt bakom Hugo Lloris i det franska målet. Fantastiskt mål, helt klart!

1. Zlatans mål mot England – Sverige – England (4-2-målet)

Man kan ju inte ha något annat än Zlatan Ibrahimovics cykelspark på denna plats. Detta mål fullbordade hans ”Zlat-trick” som vi nämnde i början av listan, och på vilket sätt han gjorde det. Han lurar ut Joe Hart långt ifrån målet för att cykelsparka in bollen på rekordlångt avstånd på denna nivå. För att alla ska inse vilket fantastiskt mål detta är har vi ett klipp med kommentatorer från olika delar av världen som reagerar på målet.

 

Previous articleZlatans mål mot England, klackspark mål (2-2-målet)
Next articleSverige England 4-2: Zlatans mål mot England, cykelsparksmål (4-2-målet)

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here