Home Zlatans mål Vi minns Zlatans alla mål i EM

Vi minns Zlatans alla mål i EM

438
0

Många var det som jublade av lycka när det stod klart att Zlatan Ibrahimović skulle följa med svenska landslaget till årets Europamästerskap. Därför ledde det till stor besvikelse när han åkte på en ny skada som nu håller honom borta från spel i sommar. Sveriges bästa spelare genom tiderna hade givetvis gett Janne Andersson ett farligt alternativ till anfallet.

För att hylla Zlatan, som kommer att lysa med sin frånvaro under Fotbolls-EM 2021 tar vi tillfället i akt att minnas de mål han gjort för Sverige i mästerskapet genom åren. Vilken kasse är din favorit?

4-0 mot Bulgarien (2004)

I en gruppspelsmatch som slutade 5-0 dominerade Zlatan på plan. Han var delaktig i det mesta framåt och låg bland annat bakom Fredrik Ljungbergs mål. Men det var först framåt slutet av matchen som Zlatan själv skulle få näta. Efter att själv ha blivit fälld av målvakten satte han 4-0 på straff.

1-1 mot Italien (2004)

I matchen efter Bulgarien gjorde Zlatan ett av hans mest definierande mål och detta mot tungviktaren Italien. Ja, den legendariska klacklobben i ett fullständigt kaotiskt straffområde trotsade mer eller mindre fysikens lagar, och överlistade förstås en förbluffad Gianluigi Buffon. Målet som kom att skicka ut Italien ur mästerskapet är och förblir en av Zlatans största stunder. Inte ska en 22-åring kunna göra det där? Här kan du se Zlatans mål mot Italien.

1-0 mot Grekland (2008)

Kvitteringen mot Italien är allt annat än Zlatans enda läckra mål i EM. Hans nästa stora mästerskapsmål var distansskottet i krysset mot Grekland. Denna perfekta direktträff på utsidan efter passning av Henrik Larsson fick den svenska läktaren att fullständigt koka över i ett vilt jubel.

1-1 mot Spanien (2008)

I en tuff ångestmatch mot stornationen Spanien, som sedan skulle vinna hela mästerskapet, lyckades Zlatan tråckla in ett mål efter att ha stångats med Sergio Ramos i straffområdet. Inte hans läckraste mål, men ett av de mest hoppingivande. Sverige förlorade senare matchen med 2-1 efter mål av David Villa på stopptid och slutade upp som grupptrea.

1-0 mot Ukraina (2012)

I premiärmatchen under Erik Hamréns första Europamästerskap som svensk förbundskapten började det lovande. Zlatan klackade in ledningsmålet efter inspel av Kim Källström. Det firades vilt, men bara tre minuter senare kvitterade Andrij Sjevtjenko för Ukraina och fullbordade därefter vändningen.

1-0 mot Frankrike (2012)

Efter att Sverige redan åkt ut handlade det om att spela för hedern. Zlatan briljerade därför i sista gruppspelsmatchen som var mot Frankrike. Med en tjusig konstspark på volley gjorde han inte bara ett av turneringens snyggaste mål, utan lyckades även hålla uppe sitt snitt på två mål per EM.

Vi kan konstatera att Zlatan gjort flera minnesvärda mål i EM. Däremot har han aldrig gjort mål för Sverige i ett världsmästerskap. På en presskonferens i mars berättade Zlatan att han är bestämd om att göra sitt första VM-mål 2022. Vi håller tummarna för att drömmen går i uppfyllelse, då 40 år gammal.

bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here