Home Zlatans mål Minutes with Zlatan Minutes with Zlatan: ”Lägger sig i för mycket nuförtiden”

Minutes with Zlatan: ”Lägger sig i för mycket nuförtiden”

1623
1

Zlatan kritiserar upplägget i ungdomsfotbollen

Säger i en intervju med Bethard att en del av det som händer i svensk ungdomsfotboll är katastrof.

Zlatan Ibrahimovic är ett ansikte som vi ofta ser när det kommer till reklam för bettingbolaget Bethard. Svensken har medverkat i flera kampanjer men man har även en intervjuserie med Sladjan Osmanagic där svensken pratar om allt möjligt. Denna gång var det om fotboll i ung ålder.

En av punkterna som togs upp var angående konkurrens i ung ålder och att man redan vid nio eller tio års ålder började dela efter efter hur bra spelarna såg ut att vara.

– Det är väldigt svårt att säga i den åldern. Det skiftar från år till år med tanke på att man växer och det händer mycket runt omkring. Det är olika för varje individ och ett år kan man vara ‘wow’ medan året därpå vara riktigt dålig. Om de hade dömt mig i den åldern hade jag inte lyckats idag. Jag blommade själv ut ganska sent, säger Zlatan.

Svensken passade även på att slänga en känga till många fotbollsföräldrar ute i landet.

– Problemet idag med den nya generationen är att föräldrarna blandar sig i alldeles för mycket. Alla går till träningen med intentionen att bli fotbollsproffs och att det är lätt. Då står föräldrarna bredvid och skriker hur de ska spela och hur de ska springa, när de själva aldrig rört en boll i hela sitt liv. Det är ett stort problem. Det är bättre att låta de spela själva och ha kul i den åldern, men självklart att de lär sig något, fortsätter Zlatan.

Ett ämne det pratats ganska hett om i Sverige är att vissa lokala regionala fotbollsförbund har tagit bort tabellsystem för lag med spelare under 12 år, något som Zlatan Ibrahimovic sågar rejält.

– Katastrof, det ska vara lite tävlingsinriktat, det är därför vi spelar. Det måste börja någonstans och vinner du så vinner du. Kommer du etta i serien är det ett tecken på att du har gjort det bra under säsongen. Man måste få in vinnarkänslan och inte bara spela en match och därefter inte tänka på resultatet. Han som kom på det borde få sparken, eller jag ska se till att han får sparken. Jag var själv med och tävlade i ung ålder och var med och vann cuper både i Sverige och i utlandet i ungdomen och det är de troféerna och minnena man har kvar från sin barndom. Det gäller att börja tävla tidigt så de får känna på det. Jag ska se till att han som implementerat detta får sparken, avslutar Zlatan och skrattar.

Zlatan är för närvarande skadad och det återstår att se hur länge svensken blir borta från spel i klubblaget LA Galaxy.

1 COMMENT

  1. Härligt Zlatan Jag har precis haft kontakt med MFF och deras fotbollsakademi där man utesluter 12åringar som inte är bra nog Fruktansvärt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here