Home Zlatans nya bil – Ferrari Purosangue är en av Zlatans bilar!

Zlatans nya bil – Ferrari Purosangue är en av Zlatans bilar!

Zlatans bilar - hur många bilar har Zlatan? Zlatans nya Ferrari? Zlatans nya bil en Ferrari Purosangue - här är alla Zlatans bilar som han ägt genom åren!
Foto: Bildbyrån & Ferrari.com

Zlatans bilar – hur många bilar har Zlatan? Zlatans nya Ferrari? Zlatans nya bil en Ferrari Purosangue – här är alla Zlatans bilar som han ägt genom åren!

Zlatans nya bil är Ferrari Purosangue. Självklart är Zlatans nya bil en Ferrari. Precis som många andra fotbollsstjärnor är Zlatans bilar några modeller som många andra bara kan drömma om. Han är känd för sin otroliga samling av Ferrari bilar, som speglar hans distinkta smak och personlighet. Denna samling är inte bara imponerande på grund av antalet fordon, utan också på grund av deras variation och det enastående skick i vilket de hålls. Zlatan har en förkärlek för högpresterande sportbilar samt eleganta och kraftfulla modeller, vilket passar hans dynamiska och kraftfulla stil både på och utanför fotbollsplanen. Se och spela på fotboll =>

Var och en av Zlatans bilar är vald med omsorg och precision, och representerar det bästa inom teknik och design. Dessa bilar är inte bara transportmedel; de är verk av konst och tekniska mästerverk som understryker hans passion för det yppersta inom motorprestanda och lyx. Zlatans bilsamling är verkligen ett uttryck för hans karaktär och livsstil, där varje fordon har en speciell plats och betydelse.

Zlatan Ibrahimovic bilar - hur många bilar har Zlatan

Hur många bilar har Zlatan? Vilka är Zlatans bilar?

Zlatans bilar är några av de häftigaste sportbilarna som finns. Varje fordon i samlingen är en uppvisning i toppmodern design och teknologi, och de reflekterar hans karaktäristiska stil och passion för exceptionell prestanda.

Med ett öga för detaljer och kvalitet är Zlatans bilar inte bara är imponerande att se på utan även erbjuder enastående kördynamik och innovation. Hans garage är en verklig skattkammare för alla bilentusiaster, fylld med fordon som representerar det allra bästa inom bilindustrin. Varje bil är ett mästerverk i sig och speglar Zlatans strävan efter perfektion och lyx. Se och spela på fotboll =>

Vilka är Zlatans bilar?
Ferrari Purosangue. Foto: Ferrari.com

Hur många Ferrari bilar har Zlatan i sitt garage? Ferrari Purosangue är Zlatans nya Ferrari!

Zlatan Ibrahimović är känd för sin passion för fotboll, men utanför planen är han också en verklig Ferrarifantast. Hans kärlek till detta ikoniska bilvarumärke går hand i hand med hans image som en av världens mest framstående fotbollsspelare. Ferraris kända kombination av stil, kraft och prestanda verkar spegla Zlatans egna egenskaper på fotbollsplanen — snabbhet, styrka och precision.

Zlatan har ofta setts bakom ratten på olika Ferrari-modeller, vilket visar hans djupa uppskattning för märkets tekniska innovation och designmässiga excellens. Ferrari är inte bara en bil för honom; det är ett uttryck för hans strävan efter det allra bästa och hans vilja att omge sig med det som symboliserar topprestanda och lyx. Se och spela på fotboll =>

Zlatan Ibrahimovic bilar - hur många bilar har Zlatan

Vilka Ferrari bilar äger Zlatan och vilka har han ägt?

När det kommer till Zlatans Ferrari bilar och vilka som finns i hans garage så kan vi tala om att det blivit många genom åren. Zlatans Ferrari Purosangue, Enzo och Daytona SP3 är några av modellerna av det italienska märket som osar stil och klass. Zlatans Ferrari Enzo är en av de mest exklusiva bilar som den stegrande hästen har och självklart finns den i hans garage.

Det är ingen överraskning att Zlatan Ibrahimovic har en hel del Ferraribilar i sin samling då han spenderade en stor del av sin karriär i just Italien. Se och spela på fotboll =>

Zlatans Ferrari Purosangue är hans nya bil

I slutet av 2023 utökade Zlatan Ibrahimović sin imponerande bilsamling med en Ferrari Purosangue, märkets första SUV. Detta är alltså den senaste av Zlatans bilar. Denna nya modell markerar en signifikant utveckling för Ferrari, som traditionellt har fokuserat på sportbilar och racerbilar. Purosangue, vilket betyder ”renrasig” på italienska, är designad för att förena Ferraris legendariska prestanda och kraft med mångsidighet och praktiskhet som en SUV erbjuder.

Ferrari Purosangue är utrustad med en kraftfull motor och avancerade köregenskaper som upprätthåller märkets racingarv samtidigt som den erbjuder komfort och rymd som förväntas av en lyx-SUV.

Zlatans val av Purosangue understryker hans smak för exklusivitet och innovation, samt hans vilja att alltid ligga i framkant när det gäller de senaste trenderna inom lyxbilar. Se och spela på fotboll =>

Zlatans nya Ferrari är en familjebil

Zlatans nya Ferrari som är bilföretagets första SUV-modell. Zlatans nya Ferrari visar att han börjat ta det lugnt med de snabba och mindre tvåsitsiga sportbilarna som främst var till honom själv. Nu har han valt en SUV som är en större bil med fler sittplatser och som passar mer en familj bättre. 

Zlatans Ferrari Daytona SP3 är exklusiv

Zlatans Ferrari Daytona SP3 är förmodligen den häftigaste bilen bland alla Zlatans bilar. Zlatan Ibrahimović har lagt till en Ferrari Daytona SP3 till sin redan imponerande samling av lyxbilar. Det är inte lätt att lägga händerna på en Ferrari Daytona SP3 då endast 599 exemplar tillverkades.

Zlatan och Per Gessle och Zlatan fick köpa superbilen i Sverige på grund av att de tidigare hade köpt en Ferrari Monza SP2. De vara garanterade att få köpa en Ferrari Daytona SP3. Du kan läsa lite om Zlatans Ferrari Monza SP2 nedan.

Zlatans Ferrari Daytona SP3 är en del av bilmärkets mest exklusiva Icona-serie, vilken hyllar märkets historiska framgångar inom racing. Daytona SP3 är inspirerad av Ferraris ikoniska racerbilar från 1960-talet och tidiga 1970-talet, och dess design kombinerar retroestetik med modern teknik.

Ferrari Daytona SP3 pris

Ferrari Daytona SP3 är inte bara en visuell hyllning till sin era, den är också en teknisk kraftmätare. Med en prislapp på cirka 22 miljoner kronor representerar den en av de mest exklusiva bilarna i Zlatans samling.

Den höga prislappen återspeglar bilens avancerade egenskaper, lyxiga detaljer och begränsade upplaga, vilket gör den till ett eftertraktat objekt för samlare och entusiaster. Zlatans investering i Daytona SP3 visar hans passion för unika och extraordinära bilar som står ut både på vägen och vid samlarmöten.

Zlatans åker runt i sin Ferrari Daytona SP3

Här kan man se Zlatan åka runt i sin Ferrari Daytona SP3

Zlatans Ferrari Enzo var en av hans första lyxbilar

När vi fortsätter att blicka in i garaget bland Zlatans bilar så hittar vi en Ferrari Enzo längst fram i ledet, en av de mest exklusiva och högpresterande sportbilarna från det berömda italienska bilmärket. Zlatans Ferrari Enzo, uppkallad efter företagets grundare, är känd för sin otroliga kraft och avancerade teknologi, vilket gör den till en sann samlarbil.

Med sin begränsade upplaga och sitt banbrytande designkoncept är Enzo en perfekt match för Zlatans image som en ikon inom både sport och stil. Denna bil är inte bara en del av hans imponerande samling, utan står också som en symbol för hans passion för hastighet, lyx och framstående prestanda.

Detta är den omtalade bilen från tiden i FC Barcelona som tränare Pep Guardiola inte gillade att Zlatan körde till träningen. Se och spela på fotboll =>

Zlatan har också en Ferrari Monza SP2

Zlatan Ibrahimović la till en Ferrari Monza SP2 i sin redan imponerande bilsamling under 2020, vilket ytterligare befäster hans status som en äkta bilentusiast. Zlatans Ferrari Monza SP2 är en del av bilföretagets mest exklusiva Icona-serie, designad för att hylla märkets rika racingarv. Denna bil är känd för sin otroliga prestanda och sitt unika, öppna designkoncept som saknar både vindruta och tak, vilket erbjuder en ren och omedelbar körupplevelse.

Med sin kraftfulla V12-motor och banbrytande aerodynamiska design är Monza SP2 en av de snabbaste och mest dynamiska bilarna på vägen idag. Dess retroinspirerade men ändå moderna utseende gör den till en verklig blickfångare. Zlatans val av Monza SP2 speglar hans passion för sällsynta sportbilar som inte bara är snabba utan också har en distinkt stil och exklusivitet. Se och spela på fotboll =>

Zlatan Ferrari Monza SP2
Zlatan kör sin Ferrari Monza SP2 i Stockholm. Foto: Läsarbild

Zlatans gula Ferrari LaFerrari sticker ut

Blickar vi vidare på listan har Zlatan Ferrari LaFerrari. Totalt tillverkades endast 710 LaFerraris, och de kom i både coupé- och cabrioletutföranden. Ferrari LaFerrari är utrustad med en 6,3-liters V12-motor, en 7-växlad dubbelkopplingsautomat, en elektrisk motor och ett batteripaket på 2,2 kWh. Systemet kan generera upp till 789 hästkrafter och 700 Nm i vridmoment. Med dessa specifikationer kan LaFerrari nå en topphastighet på 346 km/h och accelerera från 0 till 100 km/h på ungefär 2,5 sekunder.

Har Zlatan en Lamborghini? Zlatan äger en Lamborghini Uros!

Ja, Zlatan har ägt en Lamborghini. Under sin andra sejour i AC Milan sågs Zlatan Ibrahimović ofta anlända till träningarna i en Lamborghini Urus, vilket är den enda SUV-modellen i Lamborghinis bilfamilj.

Lamborghini Urus drivs av en 4,0-liters V8-motor med dubbla turboaggregat som är kopplad till en 8-växlad automatlåda. Motorn från 2022 har en maximal effekt på 641 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 850 Nm. Urus kan nå en topphastighet på 306 km/h och accelererar från stillastående till 100 km/h på bara 3,2 sekunder.

Zlatans lila Lamborghini Diablo SE30

Just Lamborghini är märke som tidigt fångade Zlatans intresse. Han har bland annat sagt: – Jag har bestämt mig för en grej. Att jag ska ha en lila Diablo, en bil, Diablo, det är en Lamborghini. Och så ska det stå på registreringsskylten: Toys, leksak … på engelska.

Någon lila Lamborghini Diablo har det inte blivit för Zlatans del trots att han via ombud försökte köpa en lila Lamborghini Diablo SE30 i Gällivare. Den unika bilen såldes senare för elva miljoner kronor till en amerikansk bilhandlare Curated.

Zlatans lila Lamborghini Diablo SE30
Foto: Lamborghini

Har Zlatan en Bugatti, McLaren eller Koenigsegg?

Har Zlatan en Koenigsegg, McLaren eller Buggati? Nej, Zlatan har ingen Buggatti, McLaren eller Koenigsegg. Zlatan verkar föredra bilmärken såsom Ferrari, Porsche och Lamborghini. Ferrari är Zlatans favoritbilmärke då han äger flera Ferrari bilar.

Läs mer om Zlatans bilar och fordon

Vi har ni gått igenom Zlatans bilar och kommit fram till att det finns en hel del Ferrari-bilar som verkar vara stjärnans favoritbilmärke. Han är dock inte bara passionerad för bilar; han har även en imponerande samling av båtar, motorcyklar och andra fordon. Hans intresse för mekanik och hastighet sträcker sig bortom de fyra hjulen, och han har genom åren samlat på sig en rad olika transportmedel som var och en representerar hans smak för äventyr och lyx.

Från högpresterande motorcyklar till eleganta och kraftfulla båtar, Zlatans samling visar hans breda intresse för alla typer av motorfordon. Dessa fordon är inte bara en del av hans livsstil; de är också ett uttryck för hans strävan efter spänning och det allra bästa inom varje kategori.

Ett stort intresse har gjort att Zlatans bilar är några av de häftigaste som finns. Gör vi en snabb ihopräkning har Zlatan Ibrahimovic bilar för närmare 100 miljoner kronor. Se och spela på fotboll =>