Home Zlatan Premier League – har Zlatan vunnit Premier League?

Zlatan Premier League – har Zlatan vunnit Premier League?

Zlatan Premier League - har Zlatan vunnit Premier League?
Foto: Bildbyrån

Zlatan Premier League – har Zlatan vunnit Premier League?

Har Zlatan vunnit Premier League? Zlatan Ibrahimović spenderade två säsonger i Manchester United, där han snabbt gjorde ett avtryck i Premier League. Anlänt till England sommaren 2016, tog Zlatan ligan med storm genom att visa upp sin tekniska skicklighet, målförmåga och karismatiska närvaro på planen. Trots att han kom till klubben mot slutet av sin karriär, bevisade han snabbt att hans talang och förmåga att påverka matcher på högsta nivå var intakt. Se och spela på fotboll live =>

Under sin första säsong i United var Zlatan en nyckelspelare och bidrog stort till lagets framgångar, inklusive vinsten i både Europa League och EFL Cup. Hans fysiska spelstil och förmåga att göra avgörande mål i viktiga ögonblick imponerade på både fans och experter.

Även om hans andra säsong präglades av rehabilitering och återhämtning från en allvarlig knäskada, kunde man se Zlatans inverkan på laget när han väl var tillbaka på planen. Hans korta men minnesvärda tid i Manchester United är ett tydligt exempel på hans förmåga att anpassa sig till nya utmaningar och fortsätta att prestera på högsta nivå.

Har Zlatan vunnit Premier League – den engelska ligan

När Zlatan Ibrahimović anlände till Manchester United i juli 2016, började han direkt göra avtryck genom att målrik bidra till lagets framgångar. Hans form under de inledande månaderna skapade en våg av optimism bland supportrarna, som hoppades att hans ankomst skulle leda till en utmaning om Premier League-titeln. Zlatan var en central gestalt i Uniteds anfallsspel, och hans mål i både ligan och andra tävlingar spädde på förhoppningarna.

Trots detta, och frågan många ställde sig: ”Har Zlatan vunnit Premier League?”, så blev svaret nej. Trots Zlatans framstående individuella prestationer under sin tid i England, lyckades Manchester United inte säkra ligatiteln. De fann dock framgång i andra tävlingar, och under Zlatans första säsong vann de både Europa League och EFL Cup. Dessa triumfer bekräftade hans betydelsefulla bidrag till laget, men den eftertraktade Premier League-titeln förblev ouppnåelig under hans period i klubben.

Zlatan har inte vunnit Premier League med Manchester United

Zlatans titlar i Manchester United

Det blev som sagt ingen Premier League-titel för Zlatan Ibrahimovic men under tiden på Old Trafford blev det andra titlar som är värda att nämna. På två säsonger i Manchester United blev det tre titlar för Zlatan Ibrahimovic.

År Titel
2026 FA Community Shield
2017 Engelska Ligacupen
2017 UEFA Europa League
Zlatan Premier League - har Zlatan vunnit Premier League?
Foto: BIldbyrån

Zlatan mål i Premier League

Tar vi en titt på Zlatans alla mål i Manchester United blev det mer än ett halvt mål per match vilket är bra med tanke på åldern och att han även åkte på en allvarlig knäskada. Under tiden på Old Trafford var han direkt en referenspunkt i anfallsspelet.

Zlatans alla mål i Manchester United Matcher Mål Mål/Match Assist
2012-2016 53 29 0,55 10

Trots att Zlatan Ibrahimović hade en framgångsrik period i Premier League och gjorde flera målgörande insatser för Manchester United, lyckades han aldrig vinna en ligatitel under sin tid där. Han visade prov på sin skicklighet och sitt målfarlighet, men trots hans personliga framgångar och bidrag till laget räckte det inte till för att Manchester United skulle kunna säkra ligamästerskapet.

När det kommer till hur många mål har Zlatan gjort under sin karriär gjorde han en hel del av dem i United även om han bara var där två säsonger.

Zlatan Premier League - har Zlatan vunnit Premier League?

Läs mer om Zlatan Ibrahimovic

Vi har nu tagit en titt på allt om har Zlatan vunnit Premier League och hur anfallaren presterade i den engelska storklubben. Det finns mycket att se och läsa om när det kommer till Zlatan Ibrahimovic och hans otroliga karriär både på och utanför planen. På Zlatanism kan du ta del av allt som rör den svenske fotbollslegendaren.