Home Zlatan nyheter Zlatans om sin staty: ”En symbol för alla där ute som inte...

Zlatans om sin staty: ”En symbol för alla där ute som inte känner sig välkomna”

536
0
Zlatans om sin staty:
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatans staty avtäcktes i Malmö

Superstjärnan var hemma i Malmö för avtäckningen av sin staty på Stadiontorget.

Efter en lång process avtäcktes tillslut Zlatan Ibrahimovics staty, i hemstaden Malmö. Skulpturen är 3,80 meter hög och Zlatan säger att det är en stor dag för honom att vara tillbaka i Malmö.

– Naturligtvis är det en stor dag för mig, en stor stund. Efter 20 år som professionell fotbollsspelare är det där allt cirkeln sluts, med en staty. All uppskattning jag har fått som spelare. Det finns spelare som vinner troféer, det finns spelare som får statyer och sen finns det spelare som får statyer och vinner troféer, säger Ibrahimovic.

Superstjärnan passar även på att slå ett slag för de som inte känner sig välkomna eller känner att de inte passar in. Zlatan säger att allt är möjligt.

– Den här statyn blir det en symbol för alla där ute som inte känner sig välkomna, som känner att de inte passar in, som känner att de inte är som alla andra att allt är möjligt. Jag är ett bevis på det, för om jag kan göra det kan vem som helst göra det. Jag är inte mer speciell än någon annan, säger anfallaren.

Tillsist tackar Zlatan även Svenska Fotbollförbundet, Malmö Stad och skulptören Peter Linde för att de gjort det möjligt att lyfta denna staty.

– Jag har haft en lång karriär och jag vet inte var den kommer att sluta. Men jag kommer att fortsätta så länge jag kan. Men den här stunden är overklig, säger Zlatan.

SE ÄVEN: Zlatan utesluter flytt till Malmö FF

Previous articleZlatan till attack mot Janne Andersson: ”Han bajsade på sig”
Next articleOfficiellt: Zlatan säljer lyxvillan på Resarö

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here