Home Lag & klubbar AC Milan Janne Anderssons första ord om Zlatan i landslaget

Janne Anderssons första ord om Zlatan i landslaget

541
0
Zlatan Ibrahimovic i Landslaget

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat sedan i våras på grund av en skada, men Janne Andersson hoppas att han snart ska återvända till det svenska landslaget.

”Jag hoppas att han kommer tillbaka till landslaget”, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic, som vann ligan med AC Milan i våras och tvingades opereras för en knäskada, är avstängd till slutet av året. Janne Andersson, förbundskapten för landslaget, berättar om sin kommunikation med Ibrahimovic och att han vill ha honom tillbaka i landslaget så snart som möjligt.

Vi har haft lite sms-kontakt. Det har varit att jag har kollat av läget med rehaben, hur det går, så att allt är bra, och gratulerade på födelsedagen. Så vi har haft en liten kontakt”, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Vem vill se Zlatan i landslaget igen?

Hans senaste framträdande i landslaget var i mars i år, då Sverige föll mot Polen. Detta resulterade i att de blågula inte fick någon plats i VM 2022.

Om Janne Andersson får sin önskan uppfylld kan Ibrahimovic göra ännu fler mål än de 61 mål han redan har gjort på 121 landskamper. En comeback verkar inte heller vara alltför långt borta, eftersom vägen tillbaka från skadan går åt rätt håll.

”Jag har inte hört något negativt. Jag hoppas att han kommer tillbaka till landslaget”, säger Andersson till fotbollssajten.

Zlatan i ledarroll: ”Vore korkad”

Om det så småningom avslöjas att Ibrahimovic faktiskt har spelat sin sista match i den blå tröjan ser Janne Andersson en möjlighet att ta in ”den långe” i sitt ledarlag – något som han förklarade efter Sveriges uttåg mot Polen tidigare i år.

”Med hans erfarenhet och personlighet så vore jag korkad om jag inte ville använda honom på något sätt, på planen eller utanför planen”, sa Andersson i ett uttalande då.

Tidigare har Janne Andersson gått ut och sagt att Zlatan i landslaget är inte en realistisk framtid.

bet365