Home Lag & klubbar AC Milan Zlatan förklarar sin nya roll hos Milan

Zlatan förklarar sin nya roll hos Milan

179
0
Zlatan förklarar sin nya roll hos Milan
FOTO: © Bildbyrån

Efter den aktiva spelarkarriären fick Zlatan Ibrahimovic en ny roll hos AC Milan via klubbens ägare RedBird Capital. Det officiella namnet på rollen är ”operativ partner”, som är en slags rådgivande roll.

Men många har undrat vad Zlatan egentligen gör i sin nya roll och svensken har fått kritik för att han agerat för mycket i skymundan.

Under torsdagen framträdde Ibrahimovic dock offentligt när han presenterade Milans nye tränare Paulo Fonseca på en presskonferens. Då fick Zlatan även frågor om sin roll hos klubben.

– Min roll är enkel. Jag är operativ partner hos RedBird och är placerad i Milan, och jobbar nära Furlani (Giorgio, styrelsemedlem) och Moncada (Geoffrey, chefsscout). Det är ingen ”one man show”, alla har sitt jobb och sina uppgifter, sa Ibrahimovic.

Milans kommunikationschef Pier Donato Vercellone sa sedan ifrån när en journalist antydde att Zlatan är Milans sportchef.

– Zlatan är inte sportchef, jag vill förtydliga det. Han är inte anställd av Milan utan är en del av ägargruppen. Det finns en skillnad där.

LÄS MER: Efter kritiken: Zlatan håller pressträff