Home Zlatan nyheter Lockade med Zlatan – nu begärs företaget i konkurs

Lockade med Zlatan – nu begärs företaget i konkurs

97
0
Lockade med Zlatan - nu begärs företaget i konkurs
Foto: Bildbyrån

En ansökan om konkurs för företaget Oscar Properties har lämnats in. 2019 försökte man väcka intresse för bostäder med hint om Zlatan Ibrahimovic.

I maj 2019 uppgavs Zlatan Ibrahimovic ha köpt en lyxlägenhet i en av Stockholms största skrytbyggen, Norra Tornen i Vasastan. Både Aftonbladet och Expressen hade uppgifter om att ”Ibra” köpt en bostad i huset och på frågan om så var fallet var Oscar Engelbrekt som är vd på byggjätten kryptisk. Se och spela på fotboll =>

– Vi kommenterar aldrig köpare. Men det är inte första gången jag får frågan, det kan jag säga, sa Engelbert till Expressen.

Ett par veckor sedan gick Zlatan Ibrahimovic ut på Twitter och dementerade att han skulle ha köpt lägenheten och kallade det för bluff.

Använda mitt namn för att göra reklam? Stämmer inte. Vet inte ens vart det ligger och nu när jag sett det på bild måste jag säga att det är rätt fult. #bluff”, skrev Zlatan på plattformen.

Lockade med Zlatan - nu begärs företaget i konkurs

Begär bolaget i konkurs

Oscar Properties Holding AB står inför finansiella svårigheter då innehavare av bolagets seniora icke-säkerställda obligationer har ansökt om att bolaget ska försättas i konkurs vid Stockholms tingsrätt. Ansökan lämnades in efter att ett förfallet belopp på cirka 884 miljoner kronor inte betalats. Oscar Properties har offentliggjort att de aktivt för dialog med obligationsinnehavarna för att söka en lösning på den nuvarande finansiella krisen, rapporterar Dagens Juridik.

Detta är inte första gången under året som Oscar Properties hamnat i en sådan situation. Tidigare under året, den 5 januari, begärdes bolaget i konkurs av bostadsrättsföreningen Innovationen. Denna konkursbegäran återkallades dock den 22 januari efter att parterna nått en överenskommelse. Ytterligare en konkursansökan lämnades efter en tvist med företaget DSAM, men även denna ansökan drogs tillbaka den 11 mars.

Zlatans hus i Sverige i Åre och Stockholm väcker ofta stort intresse då det ofta är lyxiga bostäder som kostar stora summor pengar. Samtidigt har familjen det stabila boendet i Milano där de spenderar mest tid. Se och spela på fotboll =>