Home Lag & klubbar AC Milan Jon Dahl Tomassons förväntningar på Zlatan i Milan

Jon Dahl Tomassons förväntningar på Zlatan i Milan

148
0
Jon Dahl Tomassons förväntningar på Zlatan i Milan
Foto: © Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic avslutade karriären för ett år sedan. Den 8 juni hyllas Sveriges största spelare genom tiderna för sina insatser i landslaget när Sverige möter Serbien i en träningslandskamp på Friends Arena.

Sveriges nytillträdde förbundskapten Jon Dahl Tomasson ser fram emot att vara en liten del av Zlatans avtackning. Tomasson, som själv spelade för Milan under sin karriär, tillägger även att han hoppas att Ibrahimovic kan ta klubben tillbaka ”dit den hör hemma”.

– Ute i Europa, högt där uppe. Det skulle vara fantastiskt om han lyckades med det, säger Tomasson till Expressen.

Champions League-titel?
– Förhoppningsvis. Kanske inte direkt. Men vinna ligan, ta klubben ut i Europa och hjälpa klubben tillbaka till toppen, säger Tomasson om sina förväntningar på Zlatan i Milan.

När Tomasson spelade för Milan så gick klubben bland annat till Champions League-final 2005. Men de senaste åren har titlarna och framgångarna uteblivit utöver Serie A-titeln 2022.

Efter att Zlatan lade skorna på hyllan har han fått en roll som rådgivare i Milan och han har mycket att säga till om vad gäller viktiga beslut i klubben.

Zlatan i landslaget

Zlatan landslaget? Zlatan gjorde totalt 62 mål i landslaget och flera av dem var snygga landslagsmål. Zlatans första landslagsmål kom 2001 och genom åren bjöd han på fler vackra mål, till exempel klacken mot Italien, bicicletan mot England med mera.

LÄS MER: Lockade med Zlatan – nu begärs företaget i konkurs

bet365