Home Zlatan nyheter Charlie Davies: ”Alla är nog glada att Zlatan kom till MLS”

Charlie Davies: ”Alla är nog glada att Zlatan kom till MLS”

1316
0
Charlie Davies:
FOTO: BILDBYRÅN

Tidigare Hammarby-spelaren Charlie Davies avslutade karriären i MLS. Nu berättar han om hur Zlatan Ibrahimovic påverkade fotbollsligan i USA.
– Jag tror att alla i MLS är väldigt glada över att han bestämde sig för att komma hit under några år, säger Davies i podcasten ”Lundh”.

Sin sista tid som aktiv fotbollsspelare spenderade Charlie Davies i Major League Soccer. Han la dock skorna på hyllan endast några dagar innan Zlatan Ibrahimovic skrev på för LA Galaxy i mars 2019.

I podcasten Lundh berättar nu Davies om sin syn på svensken och has karriär.

– Han är en otrolig spelare. Jag gillar även att han lämnade ligan som delägare i Hammarby vilket fick igång mig. Han kom hit och levererade, han visade upp för världen att han fortfarande kan trots hans ålder. Vi är väl medvetna om hur bra Zlatan har varit i varje steg av sin karriär. Även nu när han är i Milan så fortsätter han att göra mål när han får vara skadefri och ute på planen. Så begåvad och bra är han, säger Davies i podcasten Lundh.

Davies pratar även om hur mycket ”Ibra” betytt för MLS.

– När han kom till USA anpassade han sig på nolltid eftersom han är så pass bra. Men han letar konstant efter nya utmaningar. Han kom hit och fick en bra förståelse för vad MLS är och där det både finns bra och dåliga saker med ligan. Det kanske inte hjälpte att hans lag inte var det bästa för stunden. Det var ett lag som fortfarande försökte hitta vilka de var efter en ombyggnad. Om han hade varit i en annan klubb hade han kanske stannat i MLS. Men han kom hit och skapade mycket uppmärksamhet kring ligan, han är mästerlig på att styra upp saker vid rätt tillfälle, han är en underhållare som är grym på det han gör. Jag hade verkligen älskat att få spela med honom men jag tror att alla i MLS är väldigt glada över att han bestämde sig för att komma hit under några år.

Vidare berättar Davies att hans vän, som även var lagkamrat med Zlatan, nämnt att anfallaren var en toppenkille.

– En nära vän till mig var i samma omklädningsrum och sa att han var en toppenkille. Han kom bra överens med sina lagkamrater. Han sa inte bara att ”jag är Zlatan och jag har vunnit det ena och det andra”. Istället var det ”låt mig hjälpa dig”, han hade höga förväntningar på spelarna runt sig och höjde utan tvekan kvalitén. Från den synvinkeln var alla väldigt glada över att han var i omklädningsrummet, för han pushade alla till att bli bättre. Alla killarna kanske inte tog det som de borde ha gjort, men Zlatans avsikter var goda.

SE ÄVEN: Zlatan: ”Erling Haaland är besatt av att göra mål”

Previous articleZlatan missar årets sista match – på grund av knäproblem
Next articleZlatans framtid osäker – Milan vill sänka lönen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here