Home Zlatan nyheter Bilar Zlatan Ibrahimovic visade upp monsterbil i Stockholm

Zlatan Ibrahimovic visade upp monsterbil i Stockholm

8247
0
Zlatan Ibrahimovic visade upp monsterbil i Stockholm
FOTO: LÄSARBILD

Det är ingen hemlighet att Zlatan Ibrahimovic har flera vrålåk i sitt garage. Bilen han visade upp i Stockholm är dock ett steg värre.

Zlatan Ibrahimovic brukar ofta visa upp sina bilar när han kör runt i antingen Stockholm eller Milano. Under lördagen passade dock Zlatan på att visa upp sin monsterbil, Ferrari Monza SP2. En bil han köpt till sig själv i födelsepresent i början av oktober förra året.

Ferrari Monza SP2 har en V12-motor på 6,5 liter som ger 810 hästkrafter och 719 newtonmeter, enligt information på tillverkarens hemsida. Prestandan gör att bilen kan köra 0-100 km/h på 2,9 sekunder, eller 0-200 km/h på 7,9 sekunder. Toppfarten ligger på över 300 km/h.

”Får tacka Zlatan för en superunik bil”

Marcus Engström som är chefredaktör på Teknikens värld blir lyrisk när han intervjuas av Expressen.

– Att en sådan bil rullar på Stockholms gator kan vi bara tacka Zlatan Ibrahimovic för. Det är en superunik bil som nyss släppts till kund. Det är skitfränt helt enkelt.

Totalt kommer det endast tillverkas mindre än 500 exemplar av Monza SP1 och Monza SP2, sammanlagt. Marcus Engström säger att bilen inte går att köpas av vem som helst.

– Den bilen går inte att köpa om du är en vanlig människa. Du måste bli godkänd av Ferrari. Det finns inte ett officiellt pris på den. Och om den säljs vidare måste även den kunden godkännas av Ferrari, förklarar Marcus Engström.

Vidare förklarar Engström att bilen är en retrobil och att den inte har något tak, vindrutor eller takrutor.

– Det är en retrobil i den så kallade ikonaserien. På 50- och 60-talen hade inte tävlingsbilarna det. Om man ska köra fort, men en sådan bil måste man ha hjälm. Får du en geting i pannan i 300 kilometer är det som att träffas av en pistolkula.

Bilen ska enligt uppgifter kosta upp emot 30 miljoner kronor.

SE ÄVEN: Zlatans födelsepresent till sig själv – så mycket kostar vrålåket

Previous articleUppgifter: Zlatan tillbaka i Italien innan veckoslutet
Next articleJansson: ”Chansen finns att Zlatan spelar i Hammarby”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here