Home Zlatan nyheter Alberto Zaccheroni: ”Förstår inte varför Zlatan inte vunnit Ballon d’Or”

Alberto Zaccheroni: ”Förstår inte varför Zlatan inte vunnit Ballon d’Or”

1745
0
Alberto Zaccheroni:
foto: bildbyrån

Tidigare stortränaren Alberto Zaccheroni hyllar Zlatan Ibrahimovic och säger att han inte fått priset som världens bästa fotbollsspelare.
– Jag förstår fortfarande inte varför han aldrig vunnit Ballon d’Or, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har kommit tillbaka med besked efter ha smittats med coronaviruset. I helgen avgjorde han derbyt mot Inter med två mål och fick efter matchen ta emot hyllningar från både tränare, spelare och experter.

Nu uttalar sig den tidigare tränaren Alberto Zaccheroni, 67, som tidigare tränat Juventus, Milan och Inter om svensken och säger att det är konstigt att Ibra inte vunnit guldbollen.

– Jag har tränat stora mästare i min karriär, från Bierhoff till Weah och upp till Adriano, men det enda jag beklagar är att jag aldrig tränade Ibrahimovic. Han är evig och jag förstår fortfarande inte varför han aldrig vunnit Ballon d’Or, säger Zaccheroni till Il Giornale.

Zaccheroni säger även att Zlatan varit mer avgörande i Serie A än vad Cristiano Ronaldo varit.

– I Italien har han skiftat balansen mer än Ronaldo. Det är ingen tillfällighet att många unga spelare har vuxit exponentiellt sedan hans ankomst. Han gör inte bara poäng, han överför självförtroende till alla sina lagkamrater och bär laget på sina axlar i svåra stunder.

SE ÄVEN: Uppgifter: Zlatan kan förlänga med AC Milan – till 2022

Previous articleUppgifter: Zlatan kan förlänga med AC Milan – till 2022
Next articleProfessorn: ”Zlatan kan hålla på i tre-fyra år till”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here