Home Zlatan nyheter AC Milan vill chocksänka Zlatans lön i nytt kontrakt

AC Milan vill chocksänka Zlatans lön i nytt kontrakt

31189
0
AC Milan vill chocksänka Zlatans lön i nytt kontrakt
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic kan förlänga kontraktet med AC Milan till sommaren 2023. En rejäl lönesänkning väntar dock svensken om han väljer att stanna.

Zlatan Ibrahimovic, 40, har kontrakt med AC Milan säsongen ut. Redan i januari pratades det om att svensken var aktuell för att förlänga kontraktet till sommaren 2023 då ”Ibra” skulle vara 41 år.

Tidigare i februari öppnade sportchefen Paolo Maldini för att erbjuda Ibrahimovic ett nytt kontrakt.

– Zlatan är en väldigt självständig person och hittar inte på hur hans situation ser ut för den möjliga förlängningen. Om han inte känner att han kan fortsätta kommer han säga det till oss och om han vill fortsätta kommer vi förhandla med honom. Zlatan kommer aldrig vara ett problem för oss, bara en tillgång, sa Maldini då till italienska DAZN.

Ett nytt kontrakt kan det bli. Men enligt SportMediaset kommer det nya kontraktet innehålla en lön på mindre än hälften av vad anfallaren tjänar i dagsläget. Zlatans nuvarande lön ligger på sju miljoner euro netto per år. Det nya kontraktserbjudandet skulle innebära en sänkning till tre miljoner euro i fast lön plus potentiella bonusar på två miljoner euro.

Anledningen till chocksänkningen ska vara de skadeproblem som Zlatan Ibrahimovic drabbats av under den senaste tiden. Milan vill inte sätta sig i en svår sits samtidigt som Zlatan själv sägs avvakta med beslut om framtiden.

SE ÄVEN: Zlatans comeback dröjer – ”kan vara tillbaka i mars”

Previous articleNya uppgifter: Zlatan borta ytterligare tid
Next articleZlatan om återkomsten: ”kommer riva hela stadion”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here