Home Zlatan Malmö FF 1999-2001

Zlatan Malmö FF 1999-2001

Zlatan Malmö FF - när och hur länge spelade Zlatan i Malmö FF?
Foto: Bildbyrån

Zlatan Malmö FF – när och hur länge spelade Zlatan i Malmö FF?

På frågan vilka klubbar har Zlatan spelat i så är Malmö FF ett lag som många kommer att tänka på direkt. Zlatan spelade i Malmö FF mellan 1999 och 2001 om man bara räknar åren i A-laget. Han blev uppflyttad till A-laget 1999, debuterade i Allsvenskan och gjorde ett mål på sex inhopp det året. Samma år åkte Malmö FF ur Allsvenskan ner till Superettan.

Året därpå, 2000, gjorde Zlatan tolv mål i Superettan när Malmö FF tog klivet upp till Allsvenskan igen. Och 2001 hann Zlatan göra tre mål i Allsvenskan för MFF innan han såldes till Ajax. Det blev inga titlar i Malmö FF för Zlatan. Se och spela på fotboll =>

Zlatan Malmö FF - när och hur länge spelade Zlatan i Malmö FF?

När spelade Zlatan i Malmö FF?

Har Zlatan spelat i Malmö FF? Ja, Zlatan spelade i Malmö FF från 1999 till 2001, men då är inte åren i ungdomslagen i MFF inräknade. Zlatan kom till Malmö FF redan som 13-åring 1995 och skrev på sitt första ungdomskontrakt med MFF något år senare. Då fick Zlatan 1 500 kronor i månaden till att börja med.

Hur länge spelade Zlatan i Malmö FF?

Zlatan spelade i Malmö FF i ungefär två år, 1999-2001, vad gäller tiden i själva A-laget. Men Zlatan kom till Malmö FF redan 1995, så sammanlagt gjorde han sex år i föreningen innan han flyttade vidare till Ajax. Se och spela på fotboll =>

Zlatan Malmö FF - när spelade Zlatan i Malmö FF?

Zlatan mål Malmö FF – hur många mål gjorde Zlatan i Malmö FF?

Hur många mål har Zlatan gjort i Malmö FF? Det var i MFF som Zlatan började utmärka sig och fick sitt genombrott. Han blev kvar i ungefär två år i Malmö FF:s A-lag innan han blev den dyraste svenska spelarförsäljningen någonsin.

Det blev en kort vistelse i MFF:s A-lag fördelat på tre olika säsonger. Zlatan gjorde 18 mål på 47 matcher i Malmö FF. I MFF var det dock hans otroliga teknik som stack ut mest och han blev mer av en målgörare senare i karriären.

Nedan tar vi en titt på Zlatans statistik i Malmö FF.

Zlatan Ibrahimovic mål i Malmö FF år för år Matcher Mål
1999 Allsvenskan 6 1
2000 Superettan 29 14
2001 Allsvenskan 12 3
Hur många mål gjorde Zlatan i MFF? 47 18

Hur många mål har Zlatan gjort totalt? Se hur många mål Zlatan har gjort i sin karriär.

Zlatan kontrakt Malmö FF – Zlatans lön i Malmö FF!

Zlatan lön Malmö FF? Zlatan fick 1 500 kronor i månadslön i Malmö FF när han skrev på sitt första ungdomskontrakt, berättar han i självbiografin Jag är Zlatan. Lönen höjdes förstås genom åren, speciellt när Zlatan flyttades upp i A-laget, och han berättar i boken att Zlatans första månadslön i Malmö FF var 16 000 kronor när han skrev på sitt första A-lagskontrakt.

Dessutom fick Zlatan en lägenhet på Lorensborg, en etta nära Malmö Stadion, och en mobiltelefon när han skrev på sitt första A-lagskontrakt med Malmö FF.

Efter några riktigt bra matcher lyckades Zlatan förhandla sig till en ny månadslön på 10 000 kronor mer, det vill säga runt 26 000 kronor, i Malmö FF.

När Zlatan skrev på sitt första kontrakt med Ajax år 2001 fick han en lön på 160 000 kronor i månaden. Det var fyra gånger så mycket som han tjänade i slutet av tiden i Malmö FF, så det är rimligt att anta att Zlatan hade en månadslön på 40 000 kronor när han lämnade Malmö FF. Se och spela på fotboll =>

Zlatan Malmö FF tröja och nummer

Zlatan hade tröja nummer 27 och nummer 9 under sin tid i Malmö FF. Nummer 27 skulle han inte ha senare i sin karriär, men nummer 9 hade han på ryggen i flera andra klubbar, som Ajax, Juventus och Barcelona.

Hur mycket pengar har Malmö FF fått för Zlatan?

Hur mycket sålde Malmö Zlatan för? Malmö sålde Zlatan en övergångssumma om 82 miljoner. Genom åren har Malmö FF har fått mycket pengar för Zlatan. Utöver övergångssumman så har Malmö FF fått pengar varje gång Zlatan bytt klubb.

Per Nilsson, MFFs VD, sade till Sydsvenskan i samband med att Zlatan såldes till PSG, att Malmö FF hade totalt fått närmare 120 miljoner kronor för Zlatan. Det har blivit några turer efter PSG så Malmö FF bör ha fått närmare 180 miljoner kronor för Zlatan.

Vilka klubbar spelade Zlatan för under sin karriär?

Ajax var Zlatans första utländska klubb, men han har spelat i flera utländska klubbar. Se vår artikel om vilka klubbar har Zlatan spelat i under sin karriär. Se och spela på fotboll =>