Home Zlatan LA Galaxy 2018-2019

Zlatan LA Galaxy 2018-2019

Zlatan LA Galaxy – när spelade Zlatan i LA Galaxy?

Zlatan LA Galaxy? Har Zlatan spelat i LA Galaxy? Ja, Zlatan spelade i LA Galaxy mellan 2018 och 2019. Efter att ha spelat i England för Manchester United beslutade Zlatan Ibrahimović att fortsätta sin fotbollskarriär i USA. År 2018 gick han över till LA Galaxy, en av de mest framstående klubbarna i Major League Soccer (MLS).

Hur mycket köpte LA Galaxy Zlatan för? LA Galaxy värvade Zlatan gratis på fri transfer sommaren 2018. Se och spela på fotboll =>

Zlatan LA Galaxy - när spelade Zlatan i LA Galaxy?

Hur länge spelade Zlatan i LA Galaxy?

Zlatan spelade i LA Galaxy i två år, 2018 och 2019. Zlatan Ibrahimovićs första år hos LA Galaxy var spektakulärt. Zlatan LA Galaxy debut, han debuterade med två mål, inklusive en otrolig 40-meters volley, i en match där Galaxy vände ett underläge till seger mot Los Angeles FC. Under säsongen fortsatte Zlatan att dominera, och avslutade året med att göra 22 mål på 27 matcher. Hans omedelbara inverkan och förmåga att leverera i avgörande ögonblick gjorde honom snabbt till en favorit bland fansen och en respekterad figur i MLS.

Zlatans andra säsong i LA Galaxy, 2019, under sitt andra år hos LA Galaxy, fortsatte Zlatan Ibrahimović att vara en ledande kraft i laget. Han förbättrade sin målstatistik jämfört med det första året och noterade imponerande 30 mål på 29 matcher under säsongen.

Zlatans förmåga att göra mål från olika positioner och hans karismatiska närvaro på planen höjde lagets spel och attraktionskraft. Trots hans individuella framgångar lyckades laget inte gå hela vägen i slutspelet, så det blev inga titlar för Zlatan i LA Galaxy, men Zlatans prestationer under året bekräftade hans status som en av de mest dominerande spelarna i ligan.

Under 2019 gjorde Zlatan bland annat hattrick i derbyt med Los Angeles FC.

 

Zlatan mål LA Galaxy – hur många mål gjorde Zlatan i LA Galaxy?

Hur många mål har Zlatan gjort i LA Galaxy? Zlatan gjorde 53 mål på 58 matcher i LA Galaxy, det vill säga nästan ett mål per match. En fantastisk notering förstås som visade prov på Zlatans enorma skicklighet och hans hunger att göra mål.

Nedan tar vi en titt på statistik för Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan mål i LA Galaxy år för år Matcher Mål
2018 27 22
2019 31 31
Hur många mål gjorde Zlatan i La Galaxy? 58 53

Hur många mål har Zlatan gjort totalt? Se hur många mål Zlatan har gjort i sin karriär.

Se Zlatans alla mål i LA Galaxy:

Zlatan kontrakt LA Galaxy

Zlatan lön LA Galaxy? Vad tjänade Zlatan i LA Galaxy? Till skillnad från de europeiska storligorna så väljer MLS att offentliggöra alla spelarlöner, liksom NBA, NFL och de andra storligorna i USA. Därför vet vi att Zlatan tjänade 7,2 miljoner dollar i LA Galaxy 2019, vilket motsvarar ungefär 70 miljoner kronor. Med det var Zlatan bäst betald i MLS.

Zlatan LA Galaxy tröja och nummer

Zlatan hade tröja nummer 9 i LA Galaxy. Samma nummer som han tidigare hade i Ajax, Juventus, Barcelona och Manchester United.

Hur många lag har Zlatan spelat i? Vilket lag spelade Zlatan i när han slutade?

La Galaxy var Zlatans enda klubb i USA och blev även Zlatans sista klubb i karriären. Zlatan flyttade till Los Angeles efter den allvarliga knäskadan som han ådrog sig under tiden i Manchester United som var Zlatans klubb i Premier League. Totalt sett är det en imponerande skara av klubbar som Zlatan spelade för i karriären.