Home Zlatan Juventus 2004-2006

Zlatan Juventus 2004-2006

Zlatan Juventus – när spelade Zlatan i Juventus?

Zlatan Juventus? Har Zlatan spelat i Juventus? Ja, Zlatan spelade för Juventus mellan 2004 och 2006 efter flytten från Ajax. Det var snabba ryck i slutet av transferfönstret i augusti 2004 när Zlatans agent Mino Raiola fixade en flytt för Zlatan till Juventus.

I en träningslandskamp för Sverige mot Nederländerna i augusti 2004 så råkade Zlatan skada Rafael van der Vaart, hans lagkamrat i Ajax, i en närkamp. Van der Vaart hävdade att det var avsiktligt och de båda stjärnorna hamnade i bråk med varandra.

Zlatan ville inte längre vara kvar i Ajax och Raiola hade Juventus på gång. Då gjorde Zlatan sitt drömmål mot NAC Breda när han dribblade bort fyra-fem man och la bollen i nät. Så småningom fick han igenom sin flytt till Juventus och italienska Serie A.

Hur mycket köpte Juventus Zlatan för? Övergångssumman landade på 16 miljoner euro. Se och spela på fotboll live =>

Zlatan Juventus - när spelade Zlatan i Juventus?

Zlatan mål Juventus – hur många mål gjorde Zlatan i Juventus?

Zlatan gjorde 26 mål på 92 matcher i Juventus. Det blev 16 mål under debutsäsongen 2004/2005 och 10 mål under hans andra säsong 2005/2006.

Zlatans statistik i Juventus och antal mål inte vara den bästa men det var här han började bygga upp sig och lägga på sig muskler för att bli den fysiska spelare han blev till slut.

Säsong Inhemsk liga Nationella tävlingar Internationella tävlingar Totalt
Serie SM Mål SM Mål SM Mål SM Mål
2004–05 Serie A 35 16 0 0 10 0 45 16
2005–06 Serie A 35 7 2+1 0+0 9 3 47 10
Totalt i klubblag 70 23 3 0 19 3 92 26

Hur många mål har Zlatan gjort totalt? Se hur många mål Zlatan har gjort i sin karriär.

Se alla Zlatans mål i Juventus:

Hur länge spelade Zlatan i Juventus?

Zlatan spelade bara i Juventus i två år, från 2004 till 2006. Zlatan hade en bra första säsong i Juventus och tog tidigt en startplats, delvis på grund av en skada på anfallskonkurrenten David Trezeguet. Med sina 16 mål var Zlatan med i toppen av skytteligan i Serie A när Juventus vann Scudetton, ligatiteln i Serie A.

Andra säsongen i Juventus blev sämre för Zlatan, framför allt målmässigt, när han fick en lite annan roll i laget och knuffades ut på kanten. Däremot blev det fler assist för Zlatan under den säsongen när Juventus vann Serie A på nytt. I de stora matcherna tenderade han dock att försvinna. Se och spela på fotboll live =>

Varför lämnade Zlatan Juventus?

Under säsongen 2005/2006 blev Juventus indraget i Calciopoli-skandalen. Juventus direktör Luciano Moggi fick sin telefon avlyssnad när han försökte få ”rätt” domare till Juventus matcher. Det slutade med tvångsnedflyttning till Serie B och Juventus blev av med sina två ligatitlar från 2005 och 2006.

Zlatan försökte desperat fly från Juventus och driva igenom en flytt, men klubben gjorde allt i sin makt för att behålla sin svenske superstjärna. Zlatans agent Mino Raiola hotade med rättsliga åtgärder om Juventus inte sålde Zlatan och till slut blev det en övergång till den stora rivalen Inter.

Zlatan kontrakt Juventus – Zlatan lön Juventus!

Zlatan lön JuventusEnligt uppgifter till Aftonbladet fick Zlatan en lön på 32 miljoner kronor om året när han skrev på för Juventus. Enligt Expressen låg Zlatans årslön i Juventus på 44 miljoner kronor till en början.

Zlatan Juventus tröja och nummer

Zlatan hade tröja nummer 9 i Juventus, ett nummer han kom att bli förknippad med under karriären då han bar det numret på ryggen i flera klubbar som Ajax, Juventus, Barcelona och Manchester United.

Hur många lag har Zlatan spelat för i sin karriär?

Juventus var Zlatans första italienska klubb och Inter blev Zlatans andra klubb i Italien när han flyttade dit 2006. Två av många klubbar som Zlatan spelade för under sin karriär. Se och spela på fotboll live =>