Home Zlatan Inter 2006-2009

Zlatan Inter 2006-2009

Zlatan Inter – när spelade Zlatan i Inter?

Zlatan Inter? Har Zlatan spelat i Inter? Ja, Zlatan spelade i Inter från 2006 till 2009. Zlatans övergång från Juventus till Inter slutfördes den 10 augusti 2006. Det hela föranleddes av Calciopoli-skandalen där Juventus blev tvångsnedflyttat till Serie B vilket fick Zlatan att desperat driva igenom en flytt.

Hur mycket köpte Inter Zlatan för? Zlatan kostade 27 miljoner euro när han gick från Juventus till Inter och skrev på för fyra år. I samband med övergången berättade Zlatan att han var Inter-supporter i barndomen, mycket tack vare brasse-Ronaldo som var Zlatans stora idol under uppväxten. Se och spela på fotboll live =>

Zlatan Inter - när spelade Zlatan i Inter?

Hur länge spelade Zlatan i Inter?

Zlatan spelade i Inter i tre år mellan 2006 och 2009. Han gjorde sin debut för Inter den 26 augusti 2006 mot Roma i Supercupen och gjorde mål i sin Serie A-debut mot Fiorentina den 9 september. Zlatan blev Inters bästa målskytt i Serie A med sina 15 mål när laget vann Scudetton på rekordhöga 97 poäng säsongen 2006/2007.

Zlatan förde Inter till ligatiteln även nästa säsong, 2007/2008, även om han var skadad under stora delar av våren och spelade på sprutor och tabletter. Han missade nio ligamatcher på grund av knäskada, men var tillbaka i sista omgången när Inter slog Parma med 2-0 och säkrade en ny ligatitel. Zlatan gjorde båda målen och utsågs till årets bästa spelare i Serie A.

Inför Zlatans tredje säsong i Inter, 2008/2009, blev José Mourinho ny Inter-tränare. Inter vann Supercupen och den 4 oktober mot Bologna bjöd Zlatan på årets mål i Serie A med sin läckra klack. Inter vann ligan igen och Zlatan vann skytteligan på 25 mål. Han blev återigen utsedd till årets spelare i Serie A.

Men Inter åkte ut ur Champions League redan i åttondelsfinal mot Manchester United den våren. Zlatan började inse att han inte skulle vinna en Champions League-titel med Inter och sökte sig vidare i karriären till Spanien och Barcelona. Se och spela på fotboll live =>

Se Zlatans mål i Inter mot Bologna nedan:

Zlatan kontrakt Inter – Zlatan lön Inter!

Zlatan lön InterEfter ett bra debutår i Inter var det dags för Zlatan att omförhandla sitt kontrakt med klubben. Han fick en ”grym deal”, som han beskriver det i sin självbiografi, och enligt vissa uppgifter blev Zlatan världens bäst betalda fotbollsspelare.

Enligt medieuppgifter tjänade Zlatan mellan 100 miljoner och 130 miljoner kronor per säsong efter det nya kontraktet med Inter.

Zlatan mål Inter – hur många mål gjorde Zlatan i Inter?

Hur många mål har Zlatan gjort i Inter? Det blev totalt 66 mål på 117 matcher för Zlatan i Inter.

Under sina år i Inter, från 2006 till 2009, blomstrade Zlatan Ibrahimovic till en av världens mest framstående anfallare. Hans tekniska skicklighet, fysiska styrka och förmåga att göra mål från nästan vilken position som helst på planen gjorde honom till en kraft att räkna med.

Det var ingen överraskning att han tog hem Serie A:s skytteliga inte en, utan två gånger under den perioden. Med imponerande 66 mål på 117 ligamatcher blev Zlatans målskytte en nyckelfaktor i Inters dominans i den italienska fotbollen under dessa år med tre raka ligatitlar. Här kan du se Zlatans Inter statistik:

Zlatan mål i Inter Matcher Mål
2006-07 36 15
2007-08 34 22
2008-09 47 29
Hur många mål gjorde Zlatan i Inter? 117 66

Hur många mål har Zlatan gjort totalt? Se hur många mål Zlatan har gjort i sin karriär.

Se alla Zlatans mål i Inter nedan:

Zlatan Inter tröja och nummer

Zlatan hade tröja nummer 8 i Inter, ett tröjnummer han inte hade i någon av sina andra klubbar under karriären. Här i Inter blev det dock nummer 8 på ryggen för Zlatan.

Vilka italienska lag har Zlatan spelat för?

Inter Milan var Zlatans andra klubb i Italien och följde efter Juventus som var Zlatans första italienska klubb. Inter var Zlatans fjärde klubb i karriären och ett av alla lag som Zlatan spelade för.