Home Zlatan Barcelona 2009-2011

Zlatan Barcelona 2009-2011

Zlatan Barcelona – när spelade Zlatan i Barcelona?

Zlatan Barcelona? Har Zlatan spelat i Barcelona? Ja, Zlatan spelade för Barcelona säsongen 2009/2010 med Pep Guardiola som tränare. Det blev en dyr historia när Zlatan lämnade Inter för Barcelona under sommaren 2009 och skrev på ett femårskontrakt.

Hur mycket betalade Barcelona för Zlatan? Det pratades om att Zlatan var för dyr att köpa loss från Inter, då han var en av världens bäst betalda spelare. Men till slut lyckades Inter och Barça komma överens. Barcelona betalade 46 miljoner euro för Zlatan, plus att Samuel Eto’o som värderades till 20 miljoner euro gick åt motsatt håll. Totalt landade affären på 66 miljoner euro, en miljon euro mer än Milan sålde Kaká för till Real Madrid. Se och spela på fotboll live =>

Zlatan Barcelona - när spelade Zlatan i Barcelona?

Hur länge spelade Zlatan i Barcelona?

Zlatan spelade bara en säsong för Barcelona, 2009/2010, innan han lånades ut till AC Milan. Zlatan flyttade till Barcelona tillsammans med vännen Maxwell och presenterades inför 60 000-70 000 Barça-supportrar på Camp Nou i slutet av juli 2009.

I Zlatans tävlingsdebut för Barcelona spelade han fram till ett mål som Lionel Messi gjorde när laget vann spanska supercupen. Det blev en titel i europeiska supercupen också och Zlatan inledde ligaspelet med att göra mål i de fem första La Liga-matcherna, vilket var nytt rekord i Barcelona.

Zlatan blev lårskadad i början av november och var borta i två-tre veckor, men han var tillbaka i tid till El Clasico mot Real Madrid. En match han hoppade in i och avgjorde med sitt 1-0-mål på Camp Nou. Se och spela på fotboll live =>

Se Zlatans El Clasico mål:

I december vann Barcelona klubblags-VM. Säsongen fortsatte, men efter nyår blev Zlatans relation med Barcelona-tränaren Pep Guardiola allt sämre.

Varför slutade Zlatan i Barcelona? Zlatan har berättat om tiden i Barcelona i sin självbiografi och hur han blev utfryst av Guardiola. Tränaren vägrade att prata med Zlatan och gick ut ur ett rum när Zlatan gick in i det. Konflikten fick aldrig någon lösning och det hela slutade med att Zlatan lämnade Barcelona sommaren 2010 och flyttade till Milan.

Zlatan vann La Liga med Barcelona säsongen 2009/2010 när Zlatan gjorde 16 mål i ligan. I Copa del Rey, spanska cupen, åkte Barcelona ut i åttondelsfinal mot Sevilla trots Zlatans mål. Och i Champions League blev det respass mot Zlatans förra klubb Inter i semifinal.

Zlatan mål Barcelona – hur många mål gjorde Zlatan i Barcelona?

Zlatan gjorde 22 mål på 46 matcher i Barcelona under sin tid i klubben. Egentligen gjorde han bara en säsong i Barça, även om han hann med ett mål i Spanska supercupen säsongen 2010/2011 också.

När det kommer till Zlatans statistik i Barcelona är det väldigt bra siffror då han snittar ungefär ett mål varannan match.

Zlatan mål i Barcelona Matcher Mål
2009-10 45 21
2010-11 1 1
Hur många mål gjorde Zlatan i Barcelona? 46 22

Hur många mål har Zlatan gjort totalt? Se hur många mål Zlatan har gjort i sin karriär.

Se alla Zlatans mål i Barcelona nedan:

Zlatan kontrakt Barcelona – Zlatan lön Barcelona!

Zlatan lön Barcelona? Zlatan fick en lön på nio miljoner euro per säsong i Barcelona, men tack vare en hemlig bonus i kontraktet blev han garanterad en årslön på tolv miljoner euro. Den speciallösningen kom till för att ingen i Barça fick tjäna mer än Lionel Messi på den tiden.

Zlatan Barcelona tröja och nummer

Zlatan fick tröja nummer 9 i Barcelona, samma nummer som hans idol Ronaldo hade haft i klubben, vilket var väldigt känslosamt för Zlatan.

Hur många och vilka lag spelade Zlatan för?

FC Barcelona var Zlatans femte klubb och hans enda klubb i Spanien och La Liga. Han fick igenom sin drömflytt till Barça efter tiden i Inter Milan som var Zlatans andra klubb i Italien och Zlatans fjärde klubb sammanlagt. Totalt spelade Zlatan för nio klubbar under sin karriär.  Se och spela på fotboll live =>