Home Hur många och vilka lag har Zlatan spelat i under sin karriär?

Hur många och vilka lag har Zlatan spelat i under sin karriär?

Vilka lag har Zlatan spelat i? Hur många klubbar har Zlatan spelat i under sin karriär? Lista med alla lag och klubbar Zlatan spelade i under sin karriär!
Foto: Bildbyrån

Vilka lag har Zlatan spelat i? Hur många klubbar har Zlatan spelat i under sin karriär? Lista med alla lag och klubbar Zlatan spelade i under sin karriär!

En vanlig fråga är – vilka lag har Zlatan spelat i? Vilka klubbar Zlatan har spelat i under sin karriär är ganska många till antalet. Här går vi igenom alla lag Zlatan spelade i under sin fotbollskarriär.

Under uppväxten började den svenske fotbollsikonen sin fotbollsresa i tidig ålder. Zlatan spelade i flera olika lag i ungdomen innan han flyttade till Malmö FF där han gjorde sin A-lagsdebut 1999. Hans banbrytande insatser i Malmö öppnade dörrarna till en snabb övergång till den holländska klubben Ajax år 2001 och resten är historia.

När drygt två decennier gått sedan Zlatan Ibrahimovic lämnade Sverige och den trygga hamnen i Malmö FF, har han blomstrat till att bli den ohotat främsta fotbollsspelaren i Sveriges historia. Hans karriär har tagit honom till fler storlag än de flesta bara kan drömma om.

Vi har i historisk ordning listat Zlatans makalösa karriärsresa genom nio klubbar i sju olika länder. Minns du alla klubbar som Zlatan spelat i? Se och spela på fotboll =>

Vilka lag har Zlatan spelat i? Vilka klubbar har Zlatan spelat i under sin karriär?

Vilka lag har Zlatan spelat i under sin karriär? Lista med lag Zlatan spelade i under karriären!

Vilka lag har Zlatan spelat i under sin karriär? Här är listan med alla lag Zlatan har spelade i under sin karriär i kronologisk ordning.

År Lag Liga Land
1999-2001 Malmö FF Allsvenskan Sverige
2001-2004 Ajax Eredivisie Nederländerna
2004-2006 Juventus Serie A Italien
2006-2009 Inter Milan Serie A Italien
2009-2011 FC Barcelona La Liga Spanien
2010-2011 AC Milan (lån) Serie A Italien
2011-2012 AC Milan Serie A Italien
2012-2016 Paris SG Ligue 1 Frankrike
2016-2018 Manchester United Premier League England
2018-2019 LA Galaxy MLS USA
2020-2023 AC Milan Serie A Italien

Vilka lag har Zlatan spelat i under sin karriär? Lista med lag Zlatan spelade i under karriären!

Malmö FF är Zlatans första klubb (1999-2001)

Zlatans första klubb är inget mindre än Malmö FF. Zlatan inledde proffskarriären i Malmö FF där han flyttades upp till A-laget under säsongen 1999. Här fick han sitt stora genombrott på fotbollsscenen när han slog igenom i himmelsblått, först i Allsvenskan, sen i Superettan och sen i Allsvenskan igen.

Det blev sammanlagt 17 mål på 48 matcher för Zlatan i Malmö FF. Däremot vann han aldrig någon titel i MFF-tröjan, vilket han gjorde i alla andra lag han spelade för. Se och spela på fotboll =>

Se alla Zlatans mål i MFF:

Ajax är Zlatans första utländska klubb (2001-2004)

Efter genombrottet i Malmö FF värvades Zlatan av den nederländska storklubben Ajax. Ajax är Zlatans första utländska klubb. Malmö FF sålde Zlatan för 82,5 miljoner kronor och han blev därmed den dyraste svenska spelarförsäljningen genom tiderna.

Zlatan nådde stora framgångar under tiden i Ajax. Han var med och vann två ligatitlar i Eredivisie, en cuptitel och en supercuptitel på sina tre år i klubben.

Sammanlagt blev det 48 mål på 110 matcher för Zlatan i Ajax. Målet han är mest berömd för från Ajax-tiden är det han gjorde mot NAC Breda precis innan han såldes till Juventus. Se och spela på fotboll =>

Se alla Zlatans mål i Ajax:

Juventus är Zlatans första klubb i Italien (2004-2006)

Efter två säsonger i Ajax flyttade Zlatan till Italien och Juventus. Juventus är Zlatans första klubb i Italien. Zlatan fortsatte i mångt och mycket att prestera på planen och var med om att vinna två Serie A-titlar med Juventus.

Zlatan, som gjorde 26 mål på 92 matcher i Juventus-tröjan, kan dock inte räkna med de titlarna från sin karriär. Juventus blev av med båda sina ligatitlar på grund av Calciopoli-skandalen och tvångsnedflyttades dessutom till Serie B. Det fick Zlatan att lämna klubben. Se och spela på fotboll =>

Se alla Zlatans mål i Juventus:

Inter Milan är Zlatans andra klubb i Italien (2006-2009)

Efter den kontroversiella säsongen i Juventus, som ledde till att klubben degraderades till Serie B på grund av inblandning i en matchfixningsskandal, tog Zlatan Ibrahimovic steget till Zlatans andra italienska lag Inter Milan. Hans tid i Inter Milan blev en nyckelperiod i hans karriär, där han spelade en avgörande roll för att vinna inte en, inte två, utan tre Serie A-titlar.

I kölvattnet av den skandal som drabbade Juventus och deras nedflyttning till Serie B, tog Zlatan sitt nästa steg till en av ligans konkurrenter, Inter. I den pulserande staden Milano fann han sin plats som en superstjärna.

Under sin tid i Inter vann han bland annat skytteligan under säsongen 2008/2009. Med imponerande 57 mål på 88 matcher blev hans närvaro på planen en symbol för lagets framgång. Han bidrog till att lyfta Inter till toppen av Serie A och till tre efterlängtade ligatitlar, allt med den blåsvartrandiga tröjan på sig. Se och spela på fotboll =>

Se alla Zlatans mål i Inter nedan:

FC Barcelona är Zlatans femte klubb (2009-2011)

Inför säsongen 2009-2010 flyttade Zlatan till en av världens största fotbollsklubbar, FC Barcelona, som var Zlatans klubb i Spanien och La Liga. Men tiden i Barça blev inte som Zlatan tänkt sig trots att han vann fem titlar med klubben på drygt ett år.

Efter en framgångsrik säsong i Inter var det dags för Zlatan Ibrahimovic att ta det sista steget till de allra största genom att ansluta sig till mäktiga FC Barcelona. Trots begränsad speltid på grund av en schism med tränaren Pep Guardiola, visade Ibra sin kvalitet genom att göra 16 mål på 29 matcher och vara en betydande faktor bakom klubbens titel i La Liga under säsongen 2009/10. Ett minnesvärt ögonblick var hans avgörande insats mot Real Madrid i El Clásico på Camp Nou. Se och spela på fotboll =>

AC Milan är Zlatans tredje italienska klubb (2010-2012)

Efter sin kortvariga vistelse i Barcelona återvände Zlatan till Italien när han skrev på för AC Milan som blev Zlatans tredje klubb i Italien. Han hade två bra säsonger i Rossoneri och bidrog till att vinna Serie A under sin första säsong i Milan 2010/2011.

Den spricka som uppstått mellan Guardiola och Zlatan gjorde situationen i Barcelona ohållbar. Därför gick flytten tillbaka till favoritstaden Milano, men denna gång bar han de rödsvarta färgerna istället för de blåsvarta. Zlatan bar AC Milan på sina axlar och hans närvaro var en avgörande faktor när laget säkrade en ligatitel. Under denna period gjorde han imponerande 42 mål på 61 ligamatcher. Se och spela på fotboll =>

Malmö FF är Zlatans första klubb

Paris Saint-Germain är Zlatans enda Ligue 1 klubb (2012-2016)

Zlatan flyttade till nyrika Paris Saint-Germain, PSG, efter EM-turneringen med Sverige 2016. Zlatan blev största stjärnan i PSG och bärgade fyra raka titlar i Ligue 1 under sina år i klubben. PSG var som bekant Zlatans klubb i franska ligan.

Även om Zlatan hade en djup kärlek till Milan och klubben till honom, var ekonomin en avgörande faktor när det penningstinna PSG öppnade plånboken. Många ifrågasatte flytten till Paris och tvivlade på vad den före detta storspelaren skulle kunna åstadkomma där. Men som vanligt tystade Zlatan sina kritiker med sina prestationer.

Om han bar Milan på sina axlar tidigare, var hans bedrifter i Ligue 1 inget annat än spektakulära. Med imponerande 113 mål på 122 matcher talade hans prestationer för sig själva. Dessutom vann han fyra ligatitlar, två cuptitlar och tre ligacuptitlar, vilket tydligt visar hur dominant han var under sin tid i Frankrike. Se och spela på fotboll =>

Manchester United är Zlatans enda Premier League lag (2016-2018)

Efter de fyra åren i PSG flyttade Zlatan till Manchester United som blev Zlatans lag i Premier League. Han spelade där i två säsonger och vann tre titlar: Community Shield, EFL Cup (Ligacupen) och Europa League.

Efter att ha dominerat fotbollsscenerna i både Italien och Frankrike, stod Zlatan Ibrahimović inför sin nästa stora utmaning: England och Premier League. Denna liga, som under årtionden hade kritiserat honom, kallat honom överskattad och divig, skulle nu bli scenen för en dramatisk vändning.

Mot alla odds anslöt en åldrande Zlatan till ett Manchester United som inte befann sig i sin bästa form. Hans tid i klubben varade nästan två år, men trots en allvarlig knäskada som hotade att avsluta hans karriär, spelade han en avgörande roll för laget.

Under sin tid i Manchester United, visade Zlatan att ålder bara är en siffra, genom att göra 28 mål på 46 matcher. Han spelade en central roll när klubben vann Europa League 2017, mot alla förväntningar. Hans prestationer under denna tid var inte bara ett bevis på hans skicklighet och uthållighet, utan även ett svar på alla som tidigare tvivlat på hans förmåga.

Zlatans framgångar i Premier League cementerade hans status som en av de största fotbollsspelarna genom tiderna, och visade att han även på äldre dagar kunde prestera på toppnivå. Inte illa för den så kallade ”gamla gubben”! Se och spela på fotboll =>

Ajax är Zlatans första utländska klubb

LA Galaxy är Zlatans enda lag i USA (2018-2019)

Våren 2018 såg ut att bli början på slutkapitlet i Zlatan Ibrahimovićs fotbollssaga när han och hans familj flyttade över Atlanten för att han skulle spela med Los Angeles Galaxy i Major League Soccer (MLS). Många antog att detta skulle vara Zlatans sista äventyr på fotbollsplanen, men han var långt ifrån färdig.

Zlatans lag i USA var som sagt LA Galaxy och hans debut för Galaxy blev en omedelbar klassiker. Inbytt med lite över en kvart kvar av matchen och med sitt nya lag i underläge 1-3 mot stadsrivalerna Los Angeles FC, tog Zlatan scenen med storm. Han svarade på tvivel med spektakulär briljans och gjorde två mål. Det första målet var ett otroligt avståndsskott från över 30 meter, och det andra målet, som var segermålet, sköt han in under matchens tilläggstid och fixade en 4-3-seger.

Under sina två säsonger med Galaxy fortsatte Zlatan att göra mål i en imponerande takt, trots att han spelade i ett lag som inte alltid presterade på topp. Även om stora titlar uteblev, lämnade hans närvaro och prestationer ett bestående avtryck i MLS och hos fansen. Zlatans tid i Los Angeles bekräftade hans status som en av de mest dynamiska och underhållande spelarna i världen, även när han närmade sig slutet av sin karriär. Se och spela på fotboll =>

AC Milan är Zlatans första klubb i Italien

AC Milan är Zlatans sista klubb och hans återkomst till Italien (2020-2023)

Zlatan Ibrahimovićs återkomst till AC Milan i december 2019 markerade början på en ny fas i Zlatans karriär och hade en betydande inverkan på klubben. Vid 38 års ålder återvände Zlatan till en klubb där han tidigare hade haft framgångar, och han visade snabbt att hans ålder inte var något hinder för hans spelstyrka. Milan blev Zlatans sista klubb.

Under dessa år i AC Milan bidrog Zlatan väsentligt till att återuppliva lagets prestationer i Serie A. Trots återkommande skador och den fysiska påfrestningen som kommer med hög ålder, lyckades han upprätthålla en imponerande målfrekvens och var en viktig ledargestalt både på och utanför planen.

Under säsongen 2020/2021 spelade Zlatan en nyckelroll i att leda AC Milan till en topp-fyra-placering i Serie A, vilket säkrade klubbens återkomst till Champions League för första gången på sju år. Säsongen därpå, 2021/2022, ledde han Milan till Scudetton (italienska ligatiteln). Det var Milans första Serie A-titel sedan 2011 – även då med Zlatan Ibrahimovic i laget.

Zlatan lämnade Milan 2023, och hans tid i klubben kommer att minnas för hans ledarskap, målgörande och förmågan att inspirera och lyfta hela laget. Hans återkomst till Milan visade att han fortfarande var en av de mest inflytelserika spelarna i europeisk fotboll, även i de senare åren av sin karriär. Se och spela på fotboll =>

AC Milan är Zlatans sista klubb

FAQ Zlatan och hans lag och klubbar

Här går vi igenom några vanliga frågor rörande Zlatan och lagen och klubbarna han har har spelat i under karriären. Se och spela på fotboll =>

Hur många lag har Zlatan spelat i?

Hur många klubbar har Zlatan spelat i? Zlatan har spelat i 9 lag under sin karriär. Han har dock spelat två gånger för AC Milan, först 2010 till 2012 och sedan 2020 till 2023 innan han avslutade karriären.

Vilka italienska lag har Zlatan spelat i?

Zlatan har haft fyra vändor i Italien och har spelat i tre italienska A lag genom åren. De tre italienska lagen Zlatan spelat för är Serie A-lagen Juventus, Inter och Milan.

Zlatan inledde sin karriär i Juventus under åren 2004-2006. Därefter så spelade Zlatan för Inter Milan under åren 2006-2009. Sedan så gick han över till AC Milan som han spelat för vid två olika tillfällen under hans karriär. Här kan du se hur Zlatans karriär sett ut i Italien.

År Italienska lag Liga
2004-2006 Juventus Serie A
2006-2009 Inter Milan Serie A
2010-2011 AC Milan (lån) Serie A
2011-2012 AC Milan Serie A
2020-2023 AC Milan Serie A

Vilket lag spelade Zlatan i innan han slutade?

Var spelar Zlatan idag? Vilket var Zlatans sista lag? Zlatan har slutat med fotbollen. Hans sista lag innan han slutade var AC Milan. Zlatan avslutade sin karriär i juni 2023 och har alltså lagt skorna på hyllan.

I vilket lag spelade Zlatan 1999 2001?

Zlatan spelade i Malmö FF 1999-2001.

Vilket lag spelade Zlatan i 2006?

Zlatan spelade i Juventus först och sedan i Inter Milan under året 2006.

Var spelade Zlatan 2016?

Zlatan spelade i PSG först och sedan i Manchester United under året 2016. Se och spela på fotboll =>