Home TV-program Filmer Zlatan letar skådespelare till filmen ”Jag är Zlatan”

Zlatan letar skådespelare till filmen ”Jag är Zlatan”

1505
0
Zlatan letar skådespelare till filmen "Jag är Zlatan"
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan på jakt efter skådespelare

Sedan tidigare står det klart Zlatans bok blir film. Nu är man ute efter någon som kan spela superstjärnan i sina unga dar.

Zlatan Ibrahimovics liv blir film. Det har stått klart sedan en längre tid tillbaka. Inspelning av Jag är Zlatan filmen ska börja den 24 augusti och planeras bli klar under 2021. Vem som ska spela Zlatan i huvudrollen är dock ännu inte klart.

I förra veckan gick Zlatan ut på sociala medier och efterlyste någon som kunde spela honom.

– Kom ihåg, det finns bara en Zlatan. Men vem kan spela kopian? säger han i klippet.

Kraven är att skådespelaren måste ha Balkan-anknytning. Vara från Skåne, ha en charmig personlighet, sticka ut men samtidigt kunna visa sord.

Mattias Nohrborg är en av producenterna för filmen.

– Det är mest personer utan skådespelarbakgrund. Majoriteten har aldrig stått framför en kamera tidigare. – Vi har tittat lite överallt, vi är ute efter det som Zlatan brukar benämna som ”blatte-skånskan”, säger han.

Nohrberg säger dock att skånskan är det minsta problemet. Istället är det närvaron som är svår att hitta.

– Skånskan är det minsta problemet. Det som är svårt är närvaron, att man måste gå igenom rutan, synas och ha en viss lyskraft. Alla är inte en Micke Persbrandt direkt. Alla stora skådisar går igenom bilden, det måste även de här grabbarna ha, fortsätter Nohrberg.

Han berättar även att filmen är uppdelad i två delar, en från ungdomstiden i FBK Balkan på Rosengård.

– Resan från Rosengård till Stadion är en jättegrej för honom, det är då han upptäcker världen. Den andra Zlatan i filmen är precis innan MFF åker ner i Superettan. Då har han växt väldigt mycket, men det är fortfarande killen som för sin kamp mot ledningen i Malmö och människor runtomkring. Han har sin kaxighet, sina one-liners.

Tillsist berättar Nohrberg om Zlatans egna intresse om processen.

– Han är väldigt positiv och vi träffas väldigt ofta. Vi håller honom informerad så att han känner sig delaktig, det är ändå historien om honom själv. Han ger tips och råd, han är en otrolig historieberättare som kommer med nya små anekdoter hela tiden. Men han styr inte filmen, det är han väldigt noggrann med också.

Filmen som är baserad på Jag är Zlatan boken förväntas ha premiär någon gång under nästa år. Det återstår dock att se om vi får se Zlatan Ibrahimovic i filmer som denna.

SE ÄVEN: Tidigare lagkamraten: ”Zlatan hade dödat honom”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here