Home Zlatans pappa Šefik Ibrahimović

Zlatans pappa Šefik Ibrahimović

Šefik Ibrahimović Zlatans pappa
Foto: TV4 Sefik och Zlatan .

Šefik Ibrahimović är Zlatans pappa – allt om Zlatan Ibrahimovic pappa!

Vad heter Zlatans pappa? Lever Zlatans pappa? Var kommer Zlatans pappa ifrån? Šefik Ibrahimović är namnet på Zlatans pappa. Här kan du läsa ifall Zlatans pappa lever och om hans ursprung och var han kommer ifrån och vart han bor idag. Du kan även läsa om vad Zlatans pappa jobbar med och vad han gör idag. Se och spela på fotboll =>

Zlatans pappa, Šefik Ibrahimović, är en central figur i Zlatan Ibrahimovićs liv och berättelse. Sefik föddes i Bijeljina, Bosnien och Hercegovina, och hans liv präglades av olika utmaningar och omständigheter som har format Zlatans uppväxt och syn på världen.

Trots att relationen mellan Zlatan och hans pappa har varit komplicerad och präglad av avstånd under stora delar av deras liv, har Sefik ändå spelat en betydande roll i Zlatans personliga och professionella utveckling.

Šefik Ibrahimovićs ursprung och historia ger en unik inblick i de komplexa relationerna och dynamiken inom Zlatans familj, och hur dessa faktorer har påverkat Zlatans väg till framgång inom fotbollen och som individ. Se och spela på fotboll =>

Šefik Ibrahimović är Zlatans pappa - allt om Zlatan Ibrahimovic pappa!

Vem är Zlatans pappa?

Vad heter Zlatans pappa? Zlatans pappa heter Sefik Ibrahimovic och han är en av Zlatans föräldrar tillsammans med Zlatans mamma Jurka Gravić.

Var kommer Zlatans pappa från?

Varifrån kommer Zlatans pappa? Zlatans pappa ursprung är Bosnien. Sefik Ibrahimovic, Zlatans pappa, föddes i Bijeljina, Bosnien och Hercegovina, dåvarande Jugoslavien. Sedan flyttade han till Sverige där han fick sonen Zlatan ihop med Jurka Gravic.

Zlatans pappa ålder – hur gammal är Zlatans pappa?

Hur många år är Zlatans pappa? Zlatans pappa, Sefik Ibrahimovic, är 73 år gammal. Zlatans pappa föddes den 23 augusti 1951 och fyller därmed 73 år under 2024.

Lever Zlatans pappa?

Ja, Zlatans pappa lever fortfarande. Šefik Ibrahimović lever och han är fortfarande pigg för sin ålder.

Varför flyttade Zlatan till sin pappa? Därför flyttade Zlatan till sin pappa Šefik Ibrahimović!

Zlatans pappa och mamma skilde sig när Zlatan var knappt två år. I hans bok och självbiografi Jag är Zlatan så säger Zlatan att han inte minns något från hans föräldrars skilsmässa. Han säger även att han var så ung då hans föräldrar skiljde sig att han kommer inte ihåg några detaljer om skilsmässan.

Hans mamma Jurka tog ansvaret för barnen efter skilsmässan. Zlatan och hans fyra syskon bodde därför hos sin mamma i början. Den stora familjen gjorde att hon hade svårt att få ihop vardagen och ekonomin. Detta kombinerat med att det alltid var stökigt hemma hos den stora hemma hos fick Zlatan att längta till sin pappa. Zlatan träffade oftast sin pappa under helgerna och trivdes i hans sällskap. Det är en av anledningarna till varför Zlatan flyttade till sin pappa.

Enligt uppgift så bestämde sig Zlatan för att flytta till sin pappa en helg. Han ringde till sin pappa Sefik och sade att han ville bo hos honom i fortsättningen. Naturligtvis så blev det så också. Zlatan bodde sedan mest hos sin pappa framöver.

Har Zlatan kontakt med sin pappa?

Ja, Zlatan har fortfarande nära kontakt med sin pappa Sefik som ända sedan Zlatans uppväxt varit en av de mest betydelsefulla personerna i Zlatans liv. Zlatan har vid flertalet tillfällen betonat pappans betydelse i sin tillvaro.

– Min pappa har alltid varit den viktigaste personen i mitt liv. Han har offrat hur mycket som helst för att jag ska bli en bra fotbollsspelare, har Zlatan berättat.

I intervjun med The Guardian berättade Zlatan bland annat relationen med hans pappa blev starkare efter hans brors Sapko Ibrahimović bortgång. Han berättade att hans pappa och han började prata mer och att hans pappa berättat mer om Zlatans övriga familj. Då Zlatan är född i Sverige så har han saknat den kopplingen till släkten på pappas sida och till kriget i Bosnien.

Var bor Zlatans pappa?

Zlatans pappa adress? Zlatans pappa bor i en lägenhet i Limhamn i Malmö kommun. Det är inte helt otänkbart att Zlatan hjälpt sin pappa med att ordna den lägenheten efter alla pengar om Zlatan tjänat under sin fotbollskarriär.

Vad jobbar Zlatans pappa med? Vad gör Zlatans pappa nu?

Vad hände med Zlatans pappa? Zlatans pappa har jobbat som murare och fastighetsskötare. Nu får vi dock anta att Zlatans pappa gått i pension.

Zlatan pratar bosniska med sin pappa

Här kan vi höra Zlatan prata med sin pappa i landslagströjan och inför Sveriges match

Zlatans pappa hade problem med alkohol

I dokumentären om Zlatan – Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål – så berättar Zlatan att hans pappas hade problem med alkohol. Han berättar bland annat att han och hans syster Sanela kunde hitta honom sovande på golvet, och att det på bordet stod ölburkar och flaskor. Zlatan säger att de brukade försöka väcka honom:

”Pappa vakna, vakna!” Men han sov vidare. Det var en märklig grej, tyckte jag. varför gör han så, typ? Vi visst inte vad vi skulle göra. Men vi ville hjälpa. Kanske frös han? Vi täckte honom med handdukar och täcken så han skulle bli varm”

Zlatan berättar även att han och hans pappa bråkade mycket under denna tid.

”Men andra dagar var han full. Jag har rena skräckbilder i huvudet och då jag blev lite större, tog jag konflikter med honom. Jag backade inte som brorsan. Jag sa åt honom: ”Du dricker för mycket farsan”, och vi hade vansinniga bråk, helt meningslösa fajter ibland, ärligt talat. Jag kunde bråka trots att jag såg på honom att han bara skulle skrika tillbaka: ”Jag ska slänga ut dig”, och sånt. Men jag ville visa att jag kunde tala för mig, och då och då var det ett fruktansvärt liv hemma”

Zlatans pappa - allt om Zlatan Ibrahimovics pappa Šefik Ibrahimović!

Mer om Zlatans familj och föräldrar på Zlatanism

Det var allt om Zlatans pappa Sefik Ibrahimovic för den här gången. Läs vidare på zlatanism.se för att ta del av mer om Zlatans föräldrar och syskon. Du kan även läsa mer om Zlatans barn och hans söner med mera! Se och spela på fotboll =>