Home Sapko Ibrahimović – vad hände med Zlatans bror?

Sapko Ibrahimović – vad hände med Zlatans bror?

Zlatans bror - Sapko Ibrahimović - har Zlatans bror dött?
Foto: TV4 Sefik, Zlatan och Sapko.

Sapko Ibrahimović – har Zlatans bror dött? Vad hände med Zlatans bror?

Sapko Ibrahimović, Zlatans bror, var en av Zlatans halvsyskon och äldre halv bror på pappans sida. Sapko föddes 1973 i Bosnien och gick tragiskt bort i cancer redan 2014, drygt 40 år gammal.

Även med åren som passerat förblir Sapko en central del av Zlatans liv och hans närvaro är levande. Ett bevis på detta är det födelsedatum som är tatuerat på Zlatans högerarm: 30.04.1973.

Sapko fick sitt namn från Zlatans pappas storebror Sabahudin, som gick under smeknamnet Sapko i det forna Jugoslavien. Sabahudin var en begåvad boxare vars liv tog en tragisk vändning när han omkom i en drunkningsolycka år 1967.

Trots det korta livet han fick leva, lever hans minne vidare genom Zlatans hyllning och minnet av den mannen som en gång bar namnet Sapko. Se och spela på fotboll =>

Sapko Ibrahimović - har Zlatans bror dött? Vad hände med Zlatans bror?

Har Zlatans bror dött? Hur dog Zlatans bror? Allt om Zlatans brors död!

Ja, Zlatans bror har dött. Hur dog Zlatans bror? Zlatans bror Sapko dog 2014 efter att ha varit sjuk i blodcancer under två års tid. Sapkos tillstånd försämrades snabbt. Zlatan reste hem och fick se en bror som var allvarligt sjuk och som gick på en mängd olika smärtlindrande mediciner. PSG, klubben som Zlatan spelade i då, gav honom tillåtelse att lämna Frankrike för att delta på begravningen.

Pappa Sefik Ibrahimovic berättade i en intervju att både han och Zlatan fanns vid Sapkos sida när Sapko avled.

– Den dagen kom Zlatan till rummet och vi var tillsammans med Sapko när han dog, sa Sefik.

Zlatan var i rummet när hans bror dog

Zlatan berättar själv i boken ”Adrenalina” om sin närvaro vid broderns död. Efter en natts sömn så åkte Zlatan till sjukhuset där Sapko vårdades och en kvart senare tog Zlatans bror sitt sista andetag.

Sapko väntade på mig innan han dog. Han ville ha mig där, intill sig. Jag är helt säker på det. Jag hade sovit ut och sedan ätit frukost. Jag hade tagit det lugnt medan han väntade på mig. Först när jag väl var på plats tog min bror sitt sista andetag.

I en intervju med The Guardian hösten 2014 sa Zlatan bland annat att Sapko var en referenspunkt för brödernas pappa Sefik. Samt att Sapko och Sefik ofta pratade med varandra.

– Min bror var 40 när han avled. Men det var inte en chock. Han hade varit väldigt sjuk, berättade Zlatan då.

I boken ”Adrenalina – mina okända berättelser” berättar Zlatan att brodern Sapkos död tog extremt hårt på honom.

När Zlatans pappa Sefik sade att han givit upp hoppet så greps Zlatan av förtvivlan skriver:

Jag tittade upp på honom och insåg allvaret i hans blick. Jag fick inte luft, jag kunde inte andas, jag kunde inte svälja.

Om hans död skriver Zlatan:

”Jag kände mig oerhört maktlös, helt värdelös. Jag var fullkomligt förstörd”

Om begravningen skriver Zlatan:

”Jag fryser till. Jag låter spaden falla till marken. Att täcka honom skulle innebära att acceptera att han är död men i mitt huvud lever Sapko fortfarande. Jag har svårt att förstå att han inte finns längre. Han var för ung, han var min bror. Jag går till min familj och gråter med dem.”

Zlatans brors begravning – Sapko Ibrahimovićs begravdes i Malmö!

Zlatan fick tillåtelse att åka hem från PSG och lämna Frankrike för att delta på begravningen. Zlatan och hans familj, släkt och nära vänner närvarade på broderns begravning i Malmö.

Zlatans brors begravning leddes av imamen Alen ef Delic som är överhuvud för den bosniska församlingen i Malmö. Här är en bild från Zlatans brors begravning.

Sapko Ibrahimović - vad hände med Zlatans bror?

Zlatans pappas ord i galan ”Tillsammans mot cancer”

Under galan ”Tillsammans mot cancer” berättade Zlatans pappa Sefik om sorgen efter Sapko.

– Alla vet vem Zlatan är. Jag är också pappa till Sapko Ibrahimovic, och nu ska jag prata om honom.

Sefik säger bland annat att han saknar Sapko varje dag.

– Han var en väldigt snäll person och jag saknar att prata med, jag saknar honom varje dag. Jag går ofta till kyrkogården och besöker hans grav, det är det bästa sättet när jag blir ledsen hemma. Ingen förälder vill förlora sitt barn.

Sefik säger även att han och Zlatan fanns vid Sapkos sida när han dog.

– Jag var på sjukhuset varje dag i 7-8 timmar ibland har jag sovit med honom där. Jag tänkte att han skulle klara det och att han ska bli frisk.

– Den dagen kom Zlatan till rummet och vi var tillsammans med Sapko när han dog.

Hur gammal blev Zlatans bror?

Sapko Ibrahimović, Zlatans bror, blev bara 40 år gammal. Han föddes 1973 i Bosnien och avled 2014 efter en tids kamp mot blodcancer.

Sapko Ibrahimović – ett av Zlatans syskon

Zlatan syskon? Storebror Sapko Ibrahimović var ett av Zlatans syskon tillsammans med Sanela, Aleksandar (Keki), Violeta och Monika Ibrahimović.

Sapko Ibrahimović – en del av Zlatans familj

Zlatan familj? Sapko var en viktig del av Zlatans familj, som även består av personer som Zlatans söner, Zlatans barn, Zlatans syskon med mera. Se och spela på fotboll =>