Home Lag & klubbar Zlatan vid flytten: ”Måste vinna Champions League”

Zlatan vid flytten: ”Måste vinna Champions League”

709
0
Zlatan vid flytten: "Måste vinna Champions League"
FOTO: BILDBYRÅN

Jose Mourinho berättar om Zlatan Ibrahimovics ord innan flytten från Inter till Barcelona som lämnade italienarna förkrossade.

Zlatan Ibrahimovic lämnade sommaren 2009 Inter för spel i FC Barcelona. Svensken hade klart för sig att han ville flytta till Spanien för att vinna Champions League. Nu berättar Jose Mourinho om svenskens ord innan han lämnade Inter.

– Det pratades om ifall Zlatan skulle skriva på för Barcelona, eller inte. Vi hade träningsmatch mot Chelsea den dagen och som det superproffs han är spelade Zlatan en halvlek. I omklädningsrummet efter matchen sa Zlatan ”Jag lämnar, jag måste vinna Champions League”. Mina italienska tränare var förkrossade. De sa: ”Utan honom är det omöjligt att vinna”. Lagkamraterna ville inte heller förlora honom, säger Mourinho till La Gazzetta dello Sport.

Mourinho var själv tagen efter Zlatans uttalande, men såg även möjligheter.

– Jag var också oroad, men fick ur mig: ”Kanske lämnar du och vi vinner i stället”. Jag var lite knasig, men stämningen ändrades i omklädningsrummet. Sedan sa jag till Branca (sportchef): ”Om han går till Barcelona, låt oss försöka med Eto’o”. Så blev det.

Samma år som Zlatan lämnade Inter för Barcelona vann Inter Champions League efter att ha slagit Bayern München i final. Man vann även Serie A och Coppa Italia.

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic visade upp monsterbil i Stockholm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here