Home Lag & klubbar Zlatan tvåmålsskytt i derby

Zlatan tvåmålsskytt i derby

1693
0
Zlatan tvåmålsskytt i derby

Zlatan Ibrahimovic, Bethards ansikte utåt, den okrönte konungen av fotboll, har gjort det igen. När LA Galaxy stod mot de överlägsna ledarna i serien, Los Angeles FC och dessutom på bortaplan, tog det endast två minuter för svensken att visa varför han är i en klass för sig. I matchen som i folkmun kallas ”El Trafico” stod Zlatan för en betydande del av trafiken in mot mål.

Efter att ha blivit levererad bollen från lagets argentinska stjärna, Christian Pavón, som dessutom gjorde ett riktigt snyggt framspel, så drog Zlatan till med sin gyllene vänsterfot och gav därmed LA Galaxy en psykologiskt viktig ledning i derbyt.

Alexi Lalas, den forne toppspelaren, som är lika känd för sina insatser på planen, som sitt långa, röda hårsvall och matchande bockskägg, refererade i Fox Sports sändning till bravaden som ”ett utmärkt avslut”.

Kortvarig glädje för hemmalaget

En bit in i matchen lyckades hemmalaget få till en kvittering, men säg den lycka som varar. Några minuters glädje var det enda Ibrahimovic unnade motståndarlaget, innan han i en misstänkt offsidesituation spelade bort målvakten totalt och iskallt dödade hemmalagets glädje. Som den gentleman han faktiskt är, så firade han målet genom att kasta slängkyssar åt publiken. Dock den del av publiken där motståndarlagets fans befann sig. Målet var Zlatans 22:a för säsongen, vilket innebär att han nu tagit sig upp på en delad andraplats, tillsammans med Josef Martinez.

Zlatan – alltid lika ödmjuk

Efter matchen bytte legendaren några ord med Fox Sports och hans ord om matchen var: ”-Det var en bra match, speciellt i första halvlek. Jag var trött och jag är ledsen för det”. Några större tecken på denna trötthet var det dock inte någon av oss åskådare som märkte av under matchen. Inte heller verkar motståndarlaget ha märkt av detta, då siffrorna i matchen slutade tre lika.

De övriga målen i matchen gjordes av tidigare nämnda Pavón och Latif Blessing, som gjorde både mål nummer ett och två för motståndarna, i första halvlek.

Sista målet gjordes av Carlos Vela, som överlägset leder skytteligan. Han slog till i starten av andra halvlek och bara några minuter efteråt tvingades han av planen på grund av en skada. Detta dämpade motståndarlagets segerjakt något och därmed var det slut på mål i matchen.

Derbyspöket lever ännu

Detta innebär att matcherna mellan LA Galaxy och Los Angeles FC kommer fortsätta vara derbymatcher, då Los Angeles FC, trots sin överlägsna serieledning, aldrig har vunnit över LA Galaxy i MLS.

Den poäng som följde på matchen var en mycket viktig poäng för LA Galaxy, som just nu jagar en plats i slutspelet. Deras nästa match spelas den 2 september och det lag de möter då är inga mindre än Seattle Sounders.

Se alla mål: Zlatan Ibrahimovic mål mot Los Angeles FC

bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here