Home Lag & klubbar Zlatan tillbaka i landslaget: ”Det var jobbigt”

Zlatan tillbaka i landslaget: ”Det var jobbigt”

504
0
Zlatan tillbaka i landslaget:
FOTO: BILDBYRÅN

Efter en skadekantad period är Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget. Nu är han dock tillbaka och säger att han siktar på att starta både mot Georgien och mot Spanien.
– Jag kan spela om det behövs, säger stjärnan.

Efter en lång skadekantad period är Zlatan Ibrahimovic, 40, tillbaka. Anfallaren har spelat flertalet matcher med AC Milan och nu är han tillbaka i den svenska landslagstruppen, och siktar på att starta de stundande VM-kvalmatcherna.

– Jag är här för att jag är en i laget. Om Janne (Andersson, förbundskapten) vill att jag ska spela båda så spelar jag båda, allt handlar om vad Janne vill och hur han lägger upp det. Jag kan spela om det behövs, säger 40-åringen under en pressträff med det svenska landslaget.

Zlatan menar dock att han måste tänka smart under tiden han spelar.

– Jag måste ha en balans vad gäller speltiden, med tanke på skadorna jag kommer ifrån.

– Jag lär känna min kropp bättre och bättre för varje dag som går. Den blir äldre, huvudet blir yngre och jag blir snyggare.

”Ibra” säger att han är glad över att vara tillbaka i Blågult.

– Känns bra. Äntligen. Jag har haft lite otur, men nu känns det bra och nu är jag igång på riktigt. Jag är glad över att kunna spela, säger han och fortsätter:

– Det känns väldigt bra. Det är de här matcherna man vill spela när mycket som står på spel. Landslaget har gjort det kanon hittills. Det är bara den sista biten kvar nu. Med mitt självförtroende så ska det gå bra.

Zlatan kunde inte delta i sommarens EM-slutspel på grund av skada. Istället fick han följa turneringen hemifrån, något han menar inte var lätt.

– Det var jobbigt. Det var jobbigt. Det var en av de sakerna jag sett fram emot och längtade efter. Men tyvärr. Jag var ärlig mot mig själv. Jag var inte 100 procent. Jag hade något som inte var okej i mitt knä.

Det är endast två matcher kval i VM-kvalet där Sverige har chans att gå till gruppspelet i Qatar nästa vinter. Ett gruppspel som Zlatan inte stänger dörren för.

– Jag har inte satt någon tid när jag vill sluta. Jag vill fortsätta så länge jag kan. Jag vill inte ha det i huvudet, jag vill inte bli ångerfull och tänka: ”Varför slutade jag? Jag hade kunnat fortsätta”. Jag kör på.

Sverige VM-kvalar mot Georgien den 11 november samt Spanien den 14 november. Båda matcherna spelas på bortaplan.

Streama VM-kvalet live hos C More Play.

SE ÄVEN: Luis Enrique om uttagningen av Zlatan: ”Han är ett fysiskt under”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here