Home Lag & klubbar Zlatan om karriärslutet: ”Då vill jag bara försvinna och njuta av livet”

Zlatan om karriärslutet: ”Då vill jag bara försvinna och njuta av livet”

392
0
Zlatan om karriärslutet:
FOTO: BILDBYRÅN

Den 3 oktober fyller Zlatan Ibrahimovic 40 år. Nu pratar superstjärnan ut i en lång intervju och pratar bland annat om vad han kommer att göra efter karriären.

Zlatan Ibrahimovic har varit på den stora scenen i över 20 år. Karriären ser nu ut att lida mot sitt slut och i en intervju med France Football berättar ”Ibra” om vilka planer han har för ett liv utan fotboll.

– Jag vet inte. Jag hoppas på något. Om det är något kvar betyder det att jag gjorde mitt jobb bra. Kanske mina idéer. Tro på dig själv, ha din egen personlighet, var inte rädd att hålla fast vid något om du tycker något, var alltid öppensinnad, säger Ibrahimovic och menar att han är stolt över att han fortsätter att spela på toppnivå vid 39 års ålder.

– Jag är stolt över det jag gjort. Jag kommer från ett ställe där alla dömde mig, sa till mig att det inte var möjligt. Folk pratade om mig och sa: ”Han är inte tillräckligt bra”. Och jag är fortfarande här, 39 år gammal, i mina skor. Och jag är stolt över det.

AC Milan-stjärnan säger även att han inte ångrar något i livet, och att han inte grämer sig över att inte ha vunnit Champions League.

– Om jag hade vunnit Champions League hade det varit underbart. Jag vann inte turneringen, men det gör mig inte till en sämre spelare. Det är som de som säger till mig: ”Zlatan, du vann inte VM, du är ingen bra spelare”. Det är enklare att vinna VM när du är fransk snarare än svensk. Jag har fortfarande mål. Jag vill vinna Champions League.

Zlatan säger även att han inte vill bli ihågkommen för vad han gör efter han lagt skorna på hyllan.

– Dagen du slutar spela, den första morgonen, vaknar du upp och säger till dig själv: ”Vad gör jag nu?” Du är inte längre programmerad att göra samma saker varje dag, du kliver in i ett nytt kapitel i livet. Och det skrämmer mig. Vad jag kommer göra? Jag är inte där än, jag vill inte tänka på det. När det händer kommer jag dit.

Han säger även att han efter karriären vill njuta av livet.

– Efter min karriär vill jag försvinna. När du lever i den här världen så länge som jag gjort, vet du vad du har gått igenom mentalt och fysiskt. Så jag vill försvinna och njuta av mitt liv.

På söndagskvällen ställs AC Milan mot Lazio i en match där Zlatan kan göra säsongsdebut efter att ha dragits med en skada som han ådrog sig i maj tidigare i år.

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic: “Jag är bäst i världen”

Previous articleZlatan Ibrahimovic: ”Jag är bäst i världen”
Next articleZlatan Ibrahimovic kan missa Juve-matchen ”Jag gillar att lida”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here