Home Lag & klubbar Zlatan om framtiden: ”Jag har lite panik”

Zlatan om framtiden: ”Jag har lite panik”

514
0
Zlatan om framtiden:
FOTO: BILDBYRÅN

Sverige ställs mot Tjeckien i VM-playoff på torsdag. Vid förlust kan Zlatan Ibrahimovic ha gjort sin sista landskamp. Nu uttalar sig anfallaren sig om framtiden.
– Jag har lite panik, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, 40, gjorde comeback i hopp om att ta Sverige till VM i Qatar i vinter. Anfallaren är avstängd i semifinalen mot Tjeckien och kan få speltid i finalen mot Polen. Skulle Sverige inte ta sig till mästerskapet kan ”Ibra” ha gjort sin sista landskamp. Nu uttalar sig huvudpersonen om saken.

– Lyssna, jag kommer fortsätta så länge jag kan, så länge jag kan komma med resultat. Men jag måste må bra. Jag ska ha ett liv efter fotbollen och jag vill må bra i det nya livet. Vi får se. Vi är inte där än. Vi ska ta oss till VM,  säger Milan-anfallaren.

Zlatan säger att han inte tänker på sitt slut i blågult. Något som det dock inte går att sticka under stol med är att svensken blir het om Sverige tar sig till VM, något som kan hjälpa honom till ett nytt kontrakt med AC Milan.

– Vi får se vad som händer. Jag ska må bra. Vi ska komma till en situation där jag ska prestera och inte bara tillföra utanför planen. Jag gör allt jag kan för att komma med det jag kan. Men där jag mår bäst är på planen. Jag är bara tacksam och glad över att jag är 40 år och fortsatt får spela på topp och att jag får representera mitt land.

Vidare säger Zlatan att han vill spela så länge som möjligt.

– Läget är som det är. Jag tar mig igenom alla de här mindre bra situationerna, det är svåra situationer. Jag försöker vara på planen. Men det är som det är, jag får acceptera det. Att det kan hända, att jag har otur (att det tar slut). Jag är bara glad och tacksam över att få spela fotboll.

Zlatan säger att han kommer att ha många erbjudanden när han väl lägger skorna på hyllan. Han säger dock att han kommer att sakna adrenalinet när han går ut på plan.

– Jag vill inte ångra något senare. Jag försöker maximera allt fullt ut. Jag har nyss kommit ut med en bok där jag skriver att jag har lite panik över att sluta spela fotboll. Jag har den där lilla rädslan: vad händer efteråt? Jag vet att jag kommer ha olika möjligheter efteråt, att jag kommer få många erbjudanden. Men det där adrenalinet som jag får på plan kommer jag inte få någon annanstans, säger ”Ibra” och fortsätter:

– Så det är då jag får den paniken. Jag ska forsätta så länge jag kan och bara njuta. Men det handlar om att må bra. Och jag tycker inte synd om mig själv.

När det kommer till känslan om att Zlatans landslagskarriär kan vara slut inom kort säger 40-åringen att vi inte kommer att vå se något liknande igen.

– Det är ni som kommer känna en sorg när jag slutar. Ni ska njuta medan jag är på planen. Ni kommer aldrig få se något liknande igen. Ni kommer få se Elanga, men ni kommer aldrig få se Ibrahimovic, säger han och skrattar.

SE ÄVEN: Janne Andersson: ”Tänker inte på Zlatans framtid i landslaget”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here