Home Lag & klubbar Zlatan: ”Kommer att spela så länge jag kan”

Zlatan: ”Kommer att spela så länge jag kan”

395
0
Zlatan:
FOTO: BILDBYRÅN

Efter fyra år är Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Champions League, något han firar drygt två veckor efter sin 40-årsdag.
– När spelare kommer över 30-strecket börjar de bli sämre och sluta. Jag började bli ännu bättre efter 30, säger Ibrahimovic till UEFA.

Senaste gången som Zlatan Ibrahimovic spelade i Champions League var 2017. Därefter har svensken inte varit på plan i turneringen. Spel i Manchester United, LA Galaxy och AC Milan har gjort att svensken inte fått spela i den turnering som han helst vill vinna.

Svensken är nu 40 år och i en intervju med UEFA berättar han om hur åldern påverkat honom.

– När spelare kommer över 30-strecket börjar de bli sämre och sluta. Jag började bli ännu bättre efter 30, säger ”Ibra” och fortsätter:

– Jag hör om idrottare från USA som säger att de spenderar en miljon dollar för att hålla sina kroppar i form. Jag spenderar noll. Hemligheten är inte hur mycket pengar du spenderar, hemligheten finns i ditt huvud – hur mycket du vill det, hur mycket du är villig att offra och viljan du har att vara i form. Det är mentaliteten – och mentaliteten kostar ingenting.

Zlatan säger att han kommer att spela på en hög nivå så länge han presterar.

– Så länge jag kan spela kommer jag spela. Jag lovar er det. Och så länge jag kan prestera kommer jag spela på en hög nivå. Dagen jag slutar prestera kommer jag inte spela längre, för jag måste känna mig levande. Jag måste känna att jag ger något tillbaka. Om jag inte kan göra det känner jag mig inte levande och då vill jag inte göra det här längre.

AC Milan ställs mot FC Porto i Champions League på tisdagskvällen klockan 21:00. Samtliga matcher från turneringen kan streamas på C More Play.

SE ÄVEN: Lagkamraten efter Zlatans comeback: ”Jag älskar honom”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here