Home Lag & klubbar Zlatan Ibrahimovic: ”Janne Andersson är en vinnare”

Zlatan Ibrahimovic: ”Janne Andersson är en vinnare”

1181
0
Zlatan Ibrahimovic: "Janne Andersson är en vinnare"
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i det svensk landslaget. Nu talar han ut i en lång intervju med återkomsten och om förbundskaptenen Janne Andersson.

I tisdags stod det klart att Zlatan Ibrahimovic, 39, är med i Janne Anderssons trupp till de kommande landskamperna. I en lång intervju på Svenska Fotbollsförbundets Youtube-kanal berättar nu ”Ibra” hur det är att återvända.

– Det känns fantastiskt. När man är en fotbollsspelare på en viss nivå och får chansen att representera sitt land. Det är det största som finns, det är med stolthet och med en ära man tar på sig landslagströjan. Man vill se så mycket som möjligt till landet där man växt upp och det man kallar sitt eget hem.

Anfallsstjärnan berättar även hur det första mötet med Janne Andersson var:

– Väldigt positivt. Vi gick igenom allt och vi drog ett streck över det som varit och tittar framåt. Vi pratade med respekt emellan varandra och jag upplevde Janne som person. Han var väldigt rak direkt och personen jag fick träffa var en vinnare. Det är precis som när jag spelar, jag vill vinna något. Jag kände igen den mentaliteten i mig själv. Han har mer erfarenhet, mer än mig även om jag är i den ålder jag är. Han gick rakt på sak och sen pratade vi bara fotboll, fotboll, fotboll. Han pratade om vad Janne tyckte var bäst för landslaget. Det var inga konstigheter utan väldigt positivt.

Milan-stjärnan säger även varför han bör vara med i landslagstruppen.

– Jag är med för att jag förtjänar det och för de prestationer jag gjort de senaste månaderna. Jag är inte med för att jag heter Zlatan och är Ibrahimovic, utan för det jag åstadkommit på plan. Det är därför jag är med och det du presterar helt enkelt. Jag tycker det känns lite overkligt att få chansen att representera Sverige vid den här åldern, säger en skrattande Zlatan som påpekar att han inte kommer nämnda sin ålder igen.

Denna säsong har det blivit 14 mål i Serie A för anfallaren som precis återhämtat sig från skada.

SE ÄVEN: McTominay: “Älskar spelare som Zlatan Ibrahimovic”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here