Home Lag & klubbar Zlatan hyllas stort i USA – av motståndarfansen

Zlatan hyllas stort i USA – av motståndarfansen

1769
0
Zlatan hyllas stort i USA - av motståndarfansen

Zlatan Ibrahimovic hyllas av motståndarnas fans

Svensken är väldigt stor i USA efter flytten till fotbollsligan MLS. Nu hyllas ’Ibra’ till och av med motståndarnas fans.

Efter lite mer än ett år i MLS har Zlatan Ibrahimovic vunnit fansens kärlek på Stubhub Center i Los Angeles. Totalt har det blivit 31 mål på 36 matcher för svensken i LA Galaxy och amerikanarna är förtjusta i Zlatans sätt att vara både på och utanför planen.

I Europa klankar man ofta ner på amerikanernas läktarkultur och för ett par dagar sen blev det på nytt ett samtalsämne. I helgens match mot New York Red Bulls hyllades nämligen ’Ibra’ av hemmalaget NY Red Bulls supportrar, något som skapat debatt kring amerikansk fotbollskultur och det hela benämns av flera som pinsamt.

”Stäng av dem på livstid”, ”det här är det värsta jag sett” och ”jag blir äcklad”, skrevs bland annat på Twitter.

MLS-reporten Tom Scholes reagerade också på hyllningen.

”Är det här okej, eller är det pinsamt? Jag lutar starkt åt det sistnämnda”, skriver han.

Andra tar dock Red Bulls-anhängarna i försvar.

”Lustigt att det här stämplas som sorgligt när det sker i MLS, men när det händer i Japan kallas det ’sportsligt’”, skriver man.

Zlatan har gjort stora avtryck i MLS

Tom Scholes som är MLS-reporter säger efter matchen att Zlatan Ibrahimovic gjort ett väldigt stort avtryck i den amerikanska fotbollsligan. Något de sent kommer att glömma. Det var även flera svenskar på plats för att se matchen.

– Ja, jag såg många gula landslagströjor och svenska flaggor och uppskattade det. Men jag känner alltid fint stöd från Sverige och jag tror och hoppas att de svenskar som var här idag hade kul, sa han efter matchen.

Matchen slutade med förlust för LA Galaxy när resultatet skrevs till 3-2. Zlatan stod för ett mål och en assist i matchen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here