Home Lag & klubbar Zlatan hyllar Maradona: ”Följde alltid sitt hjärta”

Zlatan hyllar Maradona: ”Följde alltid sitt hjärta”

547
0
Zlatan hyllar Maradona:
foto: bildbyrån

I torsdags avled Diego Armando Maradona och hela fotbollsvärlden är i sorg. Nu hyllas argentinaren av Zlatan Ibrahimovic.
– Han är en legendar och en religion för många, säger 39-åringen till italienska Sky.

Tidigare i veckan avled fotbollslegendaren Diego Armando Maradona. Zlatan Ibrahimovic gick då ut och hedrade argentinaren på sociala medier.

Nu hyllar svensken Maradona i en intervju med Sky Sport.

– När du tänker på nummer 10, vem tänker du på då? Han är symbolen för nummer 10. Folk vill i dag ha nummer 10 för Maradona, säger Ibrahimovic till Sky Sport och fortsätter:

– Jag är så ledsen, då Maradona, för mig, är mer än bara fotboll. Han är en legendar och en religion för många. Jag hade turen att träffa honom och få prata med honom. Jag anser att han är en symbol för alla fotbollsspelare.

Vidare säger ”Ibra” att han inte bryr sig om vad Maradona gjorde utanför planen då hans liv kantades av bland annat drogproblem.

– Jag vet inte om han alltid gjorde rätt val, men han följde alltid sitt hjärta och av den anledningen älskade hela världen honom. Han var alltid sig själv. Dagens moderna fotboll består av många som försöker vara perfekta och som försöker att aldrig göra misstag. Om man ska lära sig och växa behöver man göra misstag. Naturligtvis försöker man inte att göra misstag medvetet, men ingen är perfekt från födseln, säger Ibrahimovic och fortsätter:

– Maradona gjorde allt med sitt hjärta och med anledning av det kommer han alltid att vara nummer 1. Jag dömer honom för det han gjorde på planen. Det han gjorde utanför planen är, i mitt tycke, hans problem och inte vårt. Vi måste komma ihåg honom för det han gjorde på planen och för det kommer han alltid att vara ihågkommen, avslutar Ibrahimovic.

SE ÄVEN: Zlatan berättar: “Jag saknar att spela i landslaget”

Previous articleMaldini: ”Var en chansning att ta in Zlatan”
Next articlePaolo Scaroni: ”Zlatan är mer än en spelare, han är en ikon”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here