Home Lag & klubbar Zlatan: ”Erling Haaland är besatt av att göra mål”

Zlatan: ”Erling Haaland är besatt av att göra mål”

3838
0
Zlatan: "Erling Haaland är besatt av att göra mål"
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic hyllas ofta och har även gjorts det av Erling Haaland. Denna gången är det ombytta roller.
– Han är besatt av att göra mål, säger Ibrahimovic till CBS Sports Golazo.

Zlatan Ibrahimovic, 40, har vid flera tillfällen hyllats av Erling Haaland och norrmannen har sagt att AC Milans svenske anfallare varit en förebild för honom på vägen till den professionella fotbollen.

Denna gång är det ”Ibra” som hyllar Haaland. Detta i en intervju med CBS Sports Golazo där han fick frågan om vilka typer av spelare han gillar.

– Jag tycker om eleganta spelare. Spelare som är så kompletta som möjligt. När du är fotbollsspelare kan du se hur spelare tänker, hur de rör sig och gör saker. Jag gillar spelare som kan förutse saker innan de händer, säger Ibrahimovic.

Han fick även frågan om vilken ung spelare han imponeras av mest. Svaret? Haaland.

– Jag tycker att Mbappé påminner om Ronaldo, fenomenet (brasilianaren). Hans spelstil är väldigt elegant. Sedan finns det andra stora spelare, men när vi pratar om unga spelare så pratar vi om Haaland. Haaland är bra eftersom det verkar som om han är besatt av att göra mål. Han gör inte mer än han måste. Han fokuserar bara på att göra mål.

Vidare säger Zlatan att Haaland är en intelligent spelare.

– Det finns vissa spelare som tror att de kan mer än vad de faktiskt kan. Det är inte intelligens. Jag ser intelligens i Haaland. Han vill bara göra mål, så många som möjligt. Det är allt han försöker göra.

Dortmund-anfallaren har denna säsong stått för 19 mål och sex assist på 15 matcher. totalt har det blivit 76 mål på 74 matcher i klubben.

SE ÄVEN: Zlatan möter påven: ”Fred och kärlek”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here