Home Lag & klubbar Zlatan: ”Byter inte mina 12 guldbollar mot en Ballon d’Or”

Zlatan: ”Byter inte mina 12 guldbollar mot en Ballon d’Or”

833
0
Zlatan: "Byter inte mina 12 guldbollar mot en Ballon d'Or"
Foto: bildbyrån

Har Zlatan vunnit Ballon d’Or? Zlatan Ibrahimovic har vunnit den svenska Guldbollen vid tolv tillfällen men aldrig Ballon d’Or. Svensken säger dock att han inte skulle byta ut det ena mot det andra.

Hur många guldbollar har Zlatan? Zlatan Ibrahimovic har vid tolv tillfällen tagit emot Guldbollen, priset som går till Sveriges bästa fotbollsspelare. Ibra håller priset högt och säger att han inte skulle byta ut de mot Ballon d’Or.

– Guld som i Ballon d’Or? Jag byter inte mina tolv Guldbollar mot en från France Football (Ballon d’Or). För det visar för mig på kontinuitet. Jag har sett många som vunnit VM, EM, Champions League och även Ballon d’Or, som haft ett strålande, fantastiskt år och sedan försvunnit. Men jag har varit med i matchen i 25 år. Hela tiden på topp. Så jag byter ingenting mot en sak, för en sak är som en knockout, något tursamt. Det här är inte ”one lucky shot”. Det är stor skillnad.

I intervjun med Gazzetta dello Sports magasin Sport Week pratar superstjärnan även om hans vilja att alltid vinna.

– Seger är min drog. Det är svårt att förklara, men när jag är på planen så måste jag vinna. Till varje pris, alltid. Jag har en vinstrating på 95 procent på matcherna under träningarna. Det är ingen lögn. När jag förlorar märks det, men det händer inte ofta, säger han.

AC Milan leder för närvarande Serie A efter 14 spelade omgångar. Detta med stadskonkurrenterna Inter hack i häl. Detta blir en i raden av alla Zlatans ligatitlar.

– Jag har vunnit i alla klubbar jag spelat, men det här året med Milan är den största och svåraste utmaningen i min karriär. Vi får se hur det slutar, för om den ger utdelning så kommer det att vara den största segern i min karriär, det bästa jag gjort. Jag är inte rädd för att drömma att vi kan göra det.

Svensken är för närvarande skadad och har inte spelat en match sedan i slutet på november månad. Innan skadan blev det dock tio mål på sex matcher för anfallaren som sägs vara tillbaka under andra veckan i januari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here