Home Lag & klubbar Zlatan berättar: ”Jag saknar att spela i landslaget”

Zlatan berättar: ”Jag saknar att spela i landslaget”

564
0
Zlatan berättar: "Jag saknar att spela i landslaget"
foto: bildbyrån

Efter EM 2016 slutade Zlatan Ibrahimovic i det svenska landslaget. Nu säger superstjärnan att han saknar blågult.

Zlatan Ibrahimovic spelade sin sista match för det svenska landslaget för fyra år sedan. Sedan dess har anfallaren visat en otrolig form på klubblagsnivå och bär för närvarande AC Milan på sina axlar.

I en intervju med Sportbladet säger ”Ibra” att han saknar att spela för det svenska landslaget.

– Om du frågar så ska jag svara ärligt: Yes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet, säger han till tidningen och utvecklar:

– Så när du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends Arena, jag vill att det ska vara den gula muren eller den gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt… Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär.

Zlatan fick även besvara kritiken han fått i Olof Lundhs bok om hur det fungerade i omklädningsrummet under Erik Hamrén.

– Det blir lite dagisnivå när de uttalar sig där hemma, när de tror sig veta. Det blir för litet för mig. Jag är ute i världen, men de där hemma uttalar sig. Det är inte ens lönt att lägga energi och fokus på det, för det är en helt annan dimension vi pratar om. Det är inte ens jobbigt. Det triggar mig inte, det blir på dagisnivå. Det blir som om jag ska gå ut och har med mig min hund och jag ska slå bort bollen och han ska gå och hämta den till mig… Det är på den nivån. Jag vet inte om jag ska skratta eller tycka synd om de människorna, säger Zlatan Ibrahimovic till Aftonbladet.

SE ÄVEN: Totti: “Zlatan kan spela tills han är 50 år”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here