Home Lag & klubbar UEFA övervakar Zlatan efter dubbla stolar

UEFA övervakar Zlatan efter dubbla stolar

1386
0
UEFA övervakar Zlatan efter dubbla stolar
foto: bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic spelar i AC Milan men har inflytande i Hammarby Fotboll där han äger 25 procent av AEG Sweden. Nu säger UEFA att man övervakar situationen om de båda lagen går vidare till gruppspelet.

På måndagsförmiddagen lottades Hammarby mot ungerska Puskas Akademia i Europa League. Zlatan och AC Milan är även med i kvalet där man går in i nästa omgång.

Då Zlatan äger hälften av aktierna i AEG Sweden som i sin tur äger 47 procent av Hammarby Fotboll AB kan det bli problem om de båda lagen möts i kvalet eller i gruppspelet.

”Ingen får samtidigt, antingen direkt eller indirekt, över huvud taget ha en roll inom vare sig klubbledning, administration och/eller sportsliga insatser i mer än en klubb som deltar i en av Uefas klubblagsturneringar”. står det i UEFAs regelbok.

I ett mail till Fotbollskanalen bekräftar UEFA att man har blickarna på situationen och följer det hela på nära håll. Man skriver dock att superstjärnan inte kan beläggas med spelförbud.

”Under inga omständigheter kan en spelare förhindras att spela i en av Uefas klubblagsturneringar, med hänvisning till tidigare nämnda artikel 5.”

Hammarbys ordförande Richard von Yxkull väljer att inte svara på frågorna.

”Vi har inga kommentarer tillsvidare, ber att få återkomma.”, skriver ordföranden till Fotbollskanalen.

SE ÄVEN: Emil Forsberg: “Zlatan Ibrahimovic är ett lejon”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here