Home Lag & klubbar Tidigare spelaren om Zlatans landslagscomeback: ”Otroligt”

Tidigare spelaren om Zlatans landslagscomeback: ”Otroligt”

722
0
Tidigare spelaren om Zlatans landslagscomeback: "Otroligt"
FOTO: BILDBYRÅN

Tidigare har Jan Åge Fjörtoft spelat som anfallare i det norska landslaget. Han är numera tv-expert och reporter. I podden Lundh pratar han om det svenska landslaget och om hur han ser på Zlatan Ibrahimovics comeback.

Jan Åge Fjörtoft, 54, har tidigare spelat i Premier League och i Bundesliga. Numera jobbar han som expert och reporter i norsk tv. I samband med att han var med i podden ”Lundh” på Fotbollskanalen uttalar sig Fjörtoft om Zlatans comeback i det svenska landslaget.

– Jag tycker det är helt fantastiskt att han är med. Jag är stolt på vägnarna av nordisk och skandinavisk fotboll, att vi har klarat av att få fram en spelare som Zlatan. Det är nästan overkligt. Det är nästan overkligt att socialdemokratiska Sverige med sin historia har fått fram en av de främsta individualisterna i fotbollshistorien. Att han fortsatt spelare vidare med sin hunger och passion för fotbollen är helt unikt. Det är en styrka av Sveriges förbundskapten att ta in Zlatan igen. Det är väldigt bra för fotbollen att det sker sådana saker, säger han i podcasten ”Lundh”.

Jan Åge Fjörtoft är även nära familjen Haaland där han känner Erling Braut, en anfallare som gillar Zlatan väldigt mycket. På frågan om varför Fjörtoft tror att så är fallet säger han följande:

– Bara för att sätta det i perspektiv så spelade jag tillsammans med hans far. Och nu följer vi honom väldigt tätt i Tyskland. Det är ju inte helt otänkbart att han är en individualist precis som Zlatan. Och att båda två är individualister som älskar att spela för sitt lag. Det kan vara därför han ser upp till Zlatan. Men om vi tittar på Zlatan så kan vi inte bara titta på hans individuella kvalitéer. Vi måste även titta på hur många titlar han har vunnit. Men du får nästan fråga Erling själv om det.

Sverige ställs mot Georgien i VM-kvalet den 11 november och mot Spanien de 14 november. Båda matcherna är på bortaplan och kan ses på C More Play.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here