Home Lag & klubbar Samuel Etoo: ”Bästa affären i fotbollshistorien”

Samuel Etoo: ”Bästa affären i fotbollshistorien”

1453
0
Samuel Etoo: "Bästa affären i fotbollshistorien"

Etoo pratar om Zlatans flytt till FC Barcelona

Kamerunesen som gick i motsatt riktning när Zlatan skrev på för FC Barcelona pratar om affären.

Zlatan skrev sommaren 2009 på för FC Barcelona. Han anslöt då från Inter dit Samuel Etoo fick gå i motsatt riktning. Barcelona betalade även en stor summa för att köpa loss svensken. Nu säger Samuel Etoo att det hela var den bästa affären var fotbollshistoriens bästa.

– Det var jag som såg till att Barcelona vann. Inte Messi, säger anfallaren till franska beIN Sports.

Etoos relation med Pep Guardiola var inte den bästa och nu avslöjar anfallaren konversationen med ’Pep’ efter att han tappat anfallsplatsen till en ung Leo Messi.

– Jag sa till Guardiola att ”du kommer be mig om ursäkt eftersom det är jag som kommer göra så att Barcelona vinner, inte Messi. Det var så det var då. Messi kom först senare men du kan fråga Xavi, Iniesta och de andra. Det där var min era, säger Eto’o till tv-kanalen.

”Pep bad om ursäkt”

Efter en tid vann Etoo tillbaka startplatsen under en säsong där han stod för 30 mål i La Liga samt hjälpte klubben att vinna trippeln under sin sista säsong på Camp Nou.

– Det var jag som fick Barcelona att vinna och Pep bad mig också om ursäkt. Men sen sa min dåvarande advokat att klubben satt upp mig till försäljning. Jag frågade om han menade allvar och han svarade att det var på Guardiolas begäran.

”Historisk affär”

Etoo ingick som en del av affären där Barcelona även fick hosta upp 508 miljoner kronor. Säsongen därpå vann Etoo Champions League på nytt, denna gång med sin nya klubb Inter.

– I dag är det uppenbart att den möjligheten Pep gav mig då har blivit historisk då det gav mig chansen att få en ännu större roll i fotbollshistorien. Han gav Inter möjligheten att göra den bästa affären i fotbollshistorien.

SE ÄVEN: “Så länge jag gör mål är det Zlatan time”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here