Home Lag & klubbar ”Så länge jag gör mål är det Zlatan time”

”Så länge jag gör mål är det Zlatan time”

517
0
"Så länge jag gör mål är det Zlatan time"

Zlatan om nutiden och framtiden

Svensken som är tillbaka med besked i MLS pratar om karriären och var han ser sig själv efter fotbollen.

Zlatan fortsätter att ösa in mål i MLS. Den gångna helgen stod svensken för det avgörande målet mot Vancouver och ser nu ut att vara helt återställd från sin skada.

Nu säger Zlatan i en intervju med holländsk press att han kommer spela så länge han gör mål, därefter kommer han lägga av.

– Så snart jag inte är tillräckligt bra eller klubben inte är nöjd, så kommer vi att ta farväl av varandra. Det är därför jag bara skriver ettårskontrakt. Jag vill inte hamna i en situation där vi är fast med varandra, säger Zlatan Ibrahimovic till det nederländska fotbollsmagasinet Voetbal International.

Zlatan pratar även om livet efter fotbollen, som han ännu inte planerat för.

– Jag kan ännu inte föreställa mig ett liv utan proffsfotboll. Mitt liv är välorganiserat efter fasta mönster. Jag är inte van vid annat. Vad jag ska göra varje dag i livet när jag är klar med frukosten? Jag vet inte ännu. Först spela fotboll ett tag till. Ni känner till bilden av ett barn i en stor godisbutik som är alldeles till sig av glädje och spänning? Det barnet är jag, men på en fotbollsplan.

Efter att ha gjort 22 mål på 27 matcher under sin första säsong i LA Galaxy har svensken dragit igång sin andra säsong på bästa sätt. Det har blivit fyra mål på tre matcher och Zlatan njuter av sin fina form.

– Om man arbetar tillräckligt hårt så får man alltid något tillbaka. Det märker jag oavsett min ålder. Ju mer folk anmärker på hur gammal jag är, desto roligare är det. Så länge jag fortsätter göra mål. Sedan kan man dra två slutsatser: att jag är för bra för MLS eller MLS inte tillräckligt bra. Om jag står med ligabucklan i mina händer i slutet av säsongen kan folk välja svaret de själva vill. Jag gillar den tanken, säger han till Voetbal International.

Zlatans nästa match i MLS är under natten till söndag då man tar emot Philadelphia Union klockan 04:30 svensk tid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here