Home Lag & klubbar Professorn: ”Zlatan kan hålla på i tre-fyra år till”

Professorn: ”Zlatan kan hålla på i tre-fyra år till”

1162
0
Experten:
foto: bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic är i sitt livs form vid 39 års ålder. Nu menar Björn Ekblom, professor i fysiologi att svensken kan hålla på i flera år till.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att vara i fin form trots att han fyllde 30 år tidigare i oktober månad. Spelaren förlängde i september månad sitt kontrakt med AC Milan för att stanna även pågående säsong. Den fina starten har dock gjort att man nu diskuterar ett nytt kontrakt till och med sommaren 2022.

Björn Ekblom, professor i fysiologi på på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH), säger i en intervju med SportExpressen att han är imponerad av Zlatans fysik.

– När vi pratar om det här måste vi skilja på olika typer av fotbollsspelare. Det finns ju flera exempel på spelare som fortsatt på hög nivå ändå tills de närmat sig 50 år. Men då handlar det ofta om försvarsspelare, som kunnat stå långt bak och nicka bort bollar. När det gäller anfallare – framför allt anfallare i den moderna fotbollen där det ställs större krav på dem i defensiven – är Zlatan näst intill unik, säger Ekblom till tidningen.

Han menar att superstjärnans styrka, teknik och spelintelligens gör Zlatan kan spela på toppnivå i flera säsonger till.

– Jag tror att han kan fortsätta på den här nivån i tre-fyra år till, om han kan ha en roll där han inte behöver löpa särskilt mycket…för det är ju konditionen som blir problemet för honom. Men styrkan som han har i kroppen, den är otrolig. Han är så vältränad. Där är han inte sämre än någon annan anfallare på den högsta nivån. Om han bara är motiverad kan han spela ett bra tag till, säger Ekblom till SportExpressen.

SE ÄVEN:

bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here