Home Lag & klubbar Pirlo: ”Träffat få som är som Zlatan”

Pirlo: ”Träffat få som är som Zlatan”

4052
0
Pirlo: "Träffat få som är som Zlatan"
FOTO: BILDBYRÅN

Andrea Pirlo hyllar Zlatan Ibrahimovic

Mittfältslegendaren hyllar Zlatan Ibrahimovic inför helgens Milano-derby.

På söndagskvällen ställs AC Milan mot Inter på San Siro i Milanoderby. La Gazzetta dello Sport har i och med matchen intervjuat Andrea Pirlo som ger sig sin på matchen, och Zlatan Ibrahimovic.

– Han är fundamental. Han skärper uppmärksamheten i gruppen, han är en perfektionist med höga krav på sig själv och sin omgivning, det vet jag av erfarenhet, säger Pirlo och fortsätter:

– Lagkamrater blir oerhört laddade av att träna med honom, han ser till att du känner det. Det stämmer att han skriker och blir förbannad: jag har träffat få som honom. Och på planen, om än inte lika mycket som förr, gör han fortfarande skillnad, säger han till Gazzetta dello Sport.

Pirlo fick även frågan hur länge han tror att Ibra kommer kunna göra skillnad i AC Milan.

– Efter skadan i Manchester fungerar en del inte som förr, men med åldern inser du att du inte kan springa som förut utan i stället alltid finnas på rätt plats. Framtiden hänger bara på hans vilja. Jag slutade när jag var 38 år på grund av smärtan i knäet och för att jag vaknade på morgonen och undrade varför jag behövde kämpa med träning igen.

Zlatan var tvungen att stå över den förra ligaomgången på grund av sjukdom. Tränaren Stefano Pioli har dock uttryckt sig om att svensken kommer kunna spela i derbyt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here