Home Lag & klubbar Pioli bekräftar: Zlatan missar ytterligare match

Pioli bekräftar: Zlatan missar ytterligare match

120
0
Pioli bekräftar: Zlatan missar ytterligare match
FOTO: BILDBYRÅN

Skadeproblemen fortsätter för Zlatan Ibrahimovic. Efter ryktena om en längre frånvaro bekräftar tränare Stefano Pioli att man kommer få klara sig utan svensken ett tag till.

Hälsenan fortsätter att spöka för Zlatan Ibrahimovic, 40, som inte spelat match eller tränat med sina lagkamrater sedan den 23 januari. Tidigare i veckan uppgav Gazzetta dello Sport att Milan jobbar för att ha svensken tillbaka på planen till den 2:a mars då man ställs mot Inter i Coppa Italia. Nu uttalar sig tränaren Stefano Pioli om svenskens situation.

– Jag kan inte säga när han är tillbaka. Den senaste utvärderingen av hans skada, som gjordes igår (lördag) gick bra, men jag tror inte att han kommer att kunna spela mot Salernitana nästa vecka, säger Pioli till MilanNews.it.

Zlatan Ibrahimovic sitter på ett utgående kontrakt med AC Milan och tidigare har AC Milans sportchef Paolo Maldini öppnat för att behålla ”Ibra” trots skadeproblemen. Detta då han bidrar till spelartruppen även utanför planen.

– Zlatan är en väldigt självständig person och hittar inte på hur hans situation ser ut för den möjliga förlängningen. Om han inte känner att han kan fortsätta kommer han säga det till oss och om han vill fortsätta kommer vi förhandla med honom. Zlatan kommer aldrig vara ett problem för oss, bara en tillgång, sa Maldini för en tid sedan till DAZN.

Även tränaren Stefano Pioli har tidigare uttryckt sig positivt för att Zlatan ska stanna på San Siro.

– ”Ibra” är fortfarande en stor spelare och en viktig resurs för oss. Han gör allt han kan för att komma tillbaka till planen. Han kommer aldrig att bli en börda för oss, utan en viktig resurs som hjälpte laget att växa, sa Pioli enligt Sky Sport Italia i början av veckan.

SE ÄVEN: Olivier Giroud: ”Beundrar Zlatan, men har inte sagt något”

bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here