Home Lag & klubbar Officiellt: Zlatan Ibrahimovic har skrivit på nytt kontrakt

Officiellt: Zlatan Ibrahimovic har skrivit på nytt kontrakt

745
0
Officiellt Zlatan Ibrahimovic har skrivit på nytt kontrakt
foto: acmilan.com

Zlatan Ibrahimovic har tillslut kritat på ett nytt kontrakt med AC Milan. Det bekräftar klubben på sin officiella hemsida.

På söndagskvällen återvände Zlatan Ibrahimovic till Italien efter att bland annat ha sett Hammarbys debut i Europa League-kvalet på Tele2 Arena. Nu står det klart att Ibrahimovic har kritat på ett nytt kontrakt med den italienska storklubben.

På sin officiella hemsida bekräftar Milan att svensken stannar till och med den 30 juni 2021 samtidigt som svensken byter tröjnummer till nummer 11.

– Jag har alltid känt mig som en del av Milan, även när jag tillhörde andra lag. De har alltid behandlat mig bra – från första dagen. När jag kom till Milano log jag. Något jag aldrig gjort tidigare i min karriär. Jag känner mig hemma, som jag aldrig har varit borta, säger Zlatan till Milans hemsida.

Under den gångna säsongen har Ibra burit tröjnummer 21. Nu byter han till nummer 11 och förklarar att det kändes rätt.

– Jag valde nummer 11 eftersom supportrarna känner igen mig med detta nummer. Att bära nummer 21 kändes inte som samma Ibrahimovic som tidigare, så jag frågade efter detta nummer för att känna igen mig, förklarar han.

För Zlatan är det självklart vad målet är under den kommande säsongen.

– Jag kom hit för att ta Milan tillbaka till deras nivå, där de förtjänar att vara. Och det kommer jag göra allt för att lyckas med. Vi måste jobba hårt och göra uppoffringar. De sex senaste månaderna har vi visat att vi har vad som krävs.

– Vi får inte glömma, än så länge har vi inte vunnit någonting. Mitt mål är alltid att vinna något. Den här säsongen måste Milan vinna, säger svensken.

Zlatan tackar även klubben och ledningen.

– Jag vill tacka klubben och tränaren för förtroendet. De gjorde allt för att hålla kvar mig i klubben. Under de sex senaste månaderna har jag visat att åldern inte spelar någon roll.

Zlatan sägs tjäna drygt 72 miljoner kronor per år i och med det nya kontraktet.

SE ÄVEN: Inzaghi hyllar Zlatan: “Vi har alla sett vad han gjort i Milan”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here