Home Lag & klubbar Officiellt: Zlatan Ibrahimovic återvänder till landslaget

Officiellt: Zlatan Ibrahimovic återvänder till landslaget

442
0
Officiellt: Zlatan Ibrahimovic återvänder till landslaget
FOTO: BILDBYRÅN

Efter veckor av spekulationer står det nu klart. Zlatan Ibrahimovic finns med i den svenska landslagstruppen till de kommande VM-kvalmatcherna.

Zlatan Ibrahimovic, 39, finns med i Janne Anderssons landslagstrupp till de kommande VM-kvalmatcherna. Det bekräftar förbundskaptenen på tisdagsförmiddagen på en presskonferens. Zlatan återvänder därmed till Blågult efter cirka fem års uppehåll.

Det återstår dock att se om superstjärnan ansluter till landslagssamlingen då han för närvarande är skadad och har tidigare sagts vara borta under de kommande tre veckorna.

Förbundskaptenen Janne Andersson säger att det är väldigt roligt att ha Zlatan tillbaka i landslaget.

– Först och främst så är det en väldigt bra fotbollsspelare, den bästa vi haft i Sverige. Det är såklart väldigt roligt att han vill komma tillbaka. Förutom det han kan bidra med på planen så har han ju en otrolig erfarenhet och kan bidra med den till andra spelare i laget, säger Janne Andersson på förbundets presskonferens.

Totalt blir det tre matcher för det svenska landslaget under den stundande samlingen.

– Vi måste börja med att fokusera till hundra procent på första matcherna vi har nu. Är det något jag tycker vi varit bra på hittills så är det att ta en match i taget, och sedan titta vidare mot nästa match. Det tror jag blir en nyckel även nu. Fullt fokus på att förbereda oss bra, få till en så bra prestation som möjligt så leder det förhoppningsvis till att vi kan vinna så många matcher som bara möjligt, säger förbundskapten Andersson.

Sverige kommer under det kommande landslagsuppehållet att spela två VM-kvalmatcher (Georgien och Kosovo) samt en träningsmatch mot Estland.

På sociala medier bekräftar Zlatan själv att han återvänder till landslaget: ”Gud har återvänt”, skriver anfallaren.

bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here