Home Lag & klubbar Mauro Tassotti: ”Ibra och Giroud kan spela tillsammans”

Mauro Tassotti: ”Ibra och Giroud kan spela tillsammans”

971
0
Mauro Tassotti: "Ibra och Giroud kan spela tillsammans"
FOTO: BILDBYRÅN

AC Milan-legendaren Mauro Tassotti säger att Zlatan Ibrahimovic och Olivier Giroud kan spela tillsammans när svensken är tillbaka från skada.

Till helgen drar Serie A-säsongen igång då AC Milan besöker Sampdoria. Man gör det dock utan Zlatan Ibrahimovic som inte återhämtat sig från skada. Någon som dock kommer vara på planen är nyförvärvet Olivier Giroud som kommer att spela som spets längst fram.

När ”Ibra” kommer tillbaka från skada kan de båda anfallarna spela tillsammans, det menar AC Milan-legendaren Mauro Tassotti.

– 4-4-2 är ett spelsystem som kan fungera bra i Milan, det viktigaste är att Ibra och Giroud spelar tillsammans, det är lagets två viktigaste spelare och att hålla en utanför elvan är inte lätt. Ingen av de är dock speciellt ung och med två till tre matcher i veckan kommer det finnas tid att experimentera. Att försvara med åtta man bakom anfallarna kan vara tillräckligt för att försvara och inte riskera att Ibra och Giroud överanstränger sig, säger Tassotti till Gazzetta dello Sport.

Han fortsätter:

– Jag skulle säga att de kan spela tillsammans, om de båda är i form. Giroud är en bra värvning för Milan då han vet hur man spelar fotboll och kan göra mål. Han kanske inte är som Zlatan och gör mål på egen hand då han behöver ett lag. Men om laget stöttar honom kommer det bli lätt för honom att göra mål då han trivs i straffområdet, fortsätter han.

Tillsist fick Tassotti även frågan om det skulle fungera om Zlatan inte spelade tillsammans med Giroud.

– Både Rebic och Leao kan spela som släpande anfallare och göra det bra, avslutar han.

Zlatan Ibrahimovic förväntas vara tillbaka i spel till matchen mot Cagliari den 29 augusti.

SE ÄVEN: Olivier Giroud: “Skapar ett bra par med Zlatan Ibrahimovic”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here