Home Lag & klubbar Lasse Richt: ”Zlatan kommer göra Sverige ett bättre lag”

Lasse Richt: ”Zlatan kommer göra Sverige ett bättre lag”

1446
0
Lasse Richt:
FOTO: BILDBYRÅN

Lasse Richt var landslagschef under nästan 20 år och var med under Zlatan ibrahimovics första sejour i Blågult. Nu säger Richt att landslaget kommer bli bättre med anfallsstjärnan i laget.

Under Zlatan Ibrahimovics tid i det svenska landslaget hade han en nära relation till den dåvarande landslagschefen Lasse Richt. Vid flera tillfällen har ”Ibra” uttalat sig om vilken betydelse som Richt haft för honom.

”Han är en sådan person som vill alla väl. Han var otroligt viktig för landslaget, och inte bara som chef utan som landslaget en sorts pappa till spelarna”, skrev Zlatan i sin bok ”Jag är fotboll”.

Tidigare i veckan presenterade förbundskaptenen Janne Andersson truppen för de kommande landskamperna och ”Ibra” var ett av namnen. Nu säger Richt att det är en väldigt bra nyhet.

– Det är fantastiskt, tycker jag. Att han fortfarande kan prestera på den nivån så att han tar en plats i landslaget är fantastiskt. En fantastisk spelare tycker jag, säger han till Fotbollskanalen.

Richt säger att han tror att Sverige bara kan bli bättre med 39-åringens närvaro.

– Han är uttagen för att han ska prestera. Jag tror bara att laget kommer att bli ännu bättre.

Lasse Richt var under nästan 20 år landslagschef och var med Zlatan Ibrahimovic under en stor del av stjärnans tid i Blågult. Han säger att han tror det endast kommer bli positiva reaktioner för återkomsten.

– Precis som många spelare redan har uttalat sig om – positivt. Alla vill att laget ska prestera och vinna så mycket som möjligt. Ju bättre och fler bra spelare man har, desto bättre är det, säger han.

Richt fick även frågan om han tror att Zlatan kommer att ta lika mycket plats i omklädningsrummet nu som under tidigare sejour.

– Jag vet inte vad du menar med störst plats. Alla är ju sina egna personligheter och han är den han är, liksom andra spelare är som de är. Om det kallas att ta plats eller inte plats, det får väl andra uttala sig om. Men jag är övertygad om att han kommer att tillföra laget saker.

Sverige ställs mot Georgien på torsdag (25 mars), Kosovo den 28:e mars och mot Estland den 31 mars.

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic: “Janne Andersson är en vinnare”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here