Home Lag & klubbar Landslaget Zlatan Ibrahimovic: ”Jag ska vinna EM”

Zlatan Ibrahimovic: ”Jag ska vinna EM”

731
0
Zlatan Ibrahimovic:
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget. Nu siktar 39-åringen högre än någonsin.
– Jag ska vinna EM, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic, 39, gjorde på tisdagsförmiddagen sin första träning efter återkomsten till det svenska landslaget. Nu säger svensken att det är ett spännande lag han mötte på samlingen.

– Jag hörde att vi är EM-favoriter nu, enligt några. Ni la ribban där, så nu får jag bara jobba ännu hårdare och visa vägen. Det är ett spännande lag vi har. De här spelarna har fått spela tuffa matcher i Nations League och utifrån de matcherna lär man sig saker. De vet vad som väntar i ett EM-slutspel. Man tar lärdom av sådana matcher, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Sverige har lottats mot Spanien, Polen och Slovakien i sommarens gruppspel. ”Ibra” har dock planer på att gå mycket längre än gruppspelet.

– Jag tror alltid på succé. Jag tror på framgång. Jag har en vision om att jag ska vinna allt jag går in i. Om jag kommer med i EM-truppen så ska jag vinna EM. Jag vill vinna EM. Det är det jag tränar och spelar för. Det finns inget annat i mina tankar.

Anfallaren säger att han för fem år sedan trodde att en comeback inte skulle vara möjligt.

– Jag hade sagt att det var omöjligt. Jag hade till och med sagt att jag kanske inte skulle spela fotboll om fem år. När jag var i United fick jag tankar i huvudet.. för jag har alltid sagt att jag ska sluta på topp. Men problemet är ju: när är på topp? Jag känner att jag fortfarande är på topp. När jag blev skadad kände jag att jag inte kunde sluta så. Jag fick inte sluta på det sättet. En skada ska inte hindra mig från att göra det jag älskar mest, att spela fotboll. Jag ska själv avgöra när jag slutar. Jag känner att jag är på topp. Annars hade jag inte varit här.

Trots att Zlatan fyller 40 till hösten ser han inte slutet på sin karriär.

– Just i dag: nej. Jag vill fortsätta så länge jag kan. Jag vill inte känna, om jag slutar, att jag skulle fortsatt. Som den här chansen som Janne gett mig. Hade jag sagt nej så hade jag om något år säkert känt: ”Jag skulle tagit chansen”. Jag vill inte vara ångerfull. Jag kör på medan jag kan. Efter min skada kom det tänket in i mitt huvud. Jag tror man ska fortsätta så länge man kan med det man älskar. Det är är min passion. Fotbollen är det jag står för, det jag älskar och det jag vill göra.

Zlatan Ibrahimovic är den spelare som gjort flest mål i det svenska landslaget med 62 fullträffar. Detta på 116 landskamper.

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic i tårar efter känsliga frågan

bet365
bet365

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here