Home Lag & klubbar Klart: Zlatan-statyn stannar i Malmö

Klart: Zlatan-statyn stannar i Malmö

581
0
Klart: Zlatan-statyn stannar i Malmö
foto: bildbyrån

Avbildningen av Zlatan Ibrahimovic kommer stå kvar i Malmö. Detta trots att statyn vandaliserats flertalet gånger. Sydsvenskan skriver dock att det är oklart var det blir i staden.

I mitten av oktober månad restes en staty av Zlatan Ibrahimovic på Stadiontorget i Malmö. Drygt sex veckor senare blev superstjärnan delägare i Hammarby, något som resulterade i att statyn blev vandaliserad vid flera tillfällen. I december månad togs statyn in för att repareras och sedan dess har det diskuterats var man ska ställa statyn.

Det har pratats om att ställa den på ett annat ställe i Malmö samtidigt som en flytt till Stockholm även funnits på tapeten. Nu uttalar sig Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) som är kommunstyrelseordförande i Malmö.

– Oavsett vad man tycker om Zlatans relation till MFF och hans nya åtagande kopplat till allsvenska klubbar kan ingen ta ifrån honom att han har en idrottslig karriär och prestation som Fotbollförbundet vill hylla, och att han har en koppling till Malmö. Jag ser att det är många som vill synliggöra det, säger hon till Sydsvenskan.

SE ÄVEN: Zlatans om sin staty: “En symbol för alla där ute som inte känner sig välkomna”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here