Home Lag & klubbar Jiloan Hamad: ”Man kan aldrig ta Zlatan från Rosengård”

Jiloan Hamad: ”Man kan aldrig ta Zlatan från Rosengård”

1700
0
Jiloan Hamad- "Man kan aldrig ta Zlatan från Rosengård"
Jiloan Hamad. Zlatan Ibrahimovic inklippt till vänster i bild. Bilden är ett montage. FOTO: Bildbyrån

Jiloan Hamad som har spelat i både Malmö FF och Hammarby öppnar sig och berättar om sin syn på Zlatan Ibrahimovics ägandeskap i Bajen.

I slutet av 2019 stod det klart att Zlatan Ibrahimovic gick in som delägare och fick därmed 25 procent Hammarby Fotboll. I Malmö kom beslutet som en chock. Nu berättar Jiloan Hamad som spelat i både MFF och Hammarby hur han ser på situationen.

– Från Malmö-perspektiv förstår jag supportrarnas frustration. De har sett Zlatan som Malmö-pågen och sonen, så när det här sker förstår jag frustrationen, även om det han gör är affärsmässigt. Sedan stöttar jag självklart inte det som hänt med statyn. Det tycker jag bara är synd, speciellt när man ser klippet på mannen som gjort statyn och hur förstörd han blev, säger Hamad till Fotbolltransfers och fortsätter:

– De som vandaliserade statyn är dock bara en liten procent. Jag tror att Zlatan fortfarande är väldigt älskad i Malmö. Han har betytt mycket för ungdomarna där, inte minst de som har invandrarbakgrund och som vågat drömma tack vare honom. Ur Hammarby-synvinkel kan han bidra med kunskap, PR, fungera som ett bollplank och hjälpa klubben bli framgångsrik även i Europaspelet. Det blir en boost för hela föreningen, säger Hamad.

”Kom som en käftsmäll”

Vidare säger 29-åringen att Zlatan alltid kommer att vara en Rosengårdskille och att han slutar inte vara Malmöit efter ägandeskapet.

– Grejen med hans beslut är att allt kom som en käftsmäll. Det är synd att det blivit infekterat. Personligen är jag mer för kärlek och förståelse. Man kan inte ta ifrån Zlatan att han alltid kommer att vara en Rosengårdskille, säger Hamad och avslutar:

– Det är klart att hela frågan är känslig, men i slutändan tror jag inte att man kan ta Zlatan från Rosengård. Han är i grund och botten en Malmö-kille. Bara för att han är en del av Hammarby slutar han inte nödvändigtvis vara en malmöit. Man kan vara både och.

SE ÄVEN: Henrik Kindlund: “Chansen finns att Zlatan kommer hit”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here