Home Lag & klubbar Janne Andersson: ”Zlatan är imponerande”

Janne Andersson: ”Zlatan är imponerande”

3078
0
Janne Andersson:
FOTO: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har legat bakom tre mål mot Georgien och Kosovo i VM-kvalet. Nu hyllas han av Janne Andersson.
– Han är imponerande, säger Sveriges förbundskapten till Fotbollskanalen.

Sverige tog på söndagskvällen sin andra seger i VM-kvalet efter att ha slagit Kosovo med 3-0 på bortaplan. Zlatan Ibrahimovic låg bakom två av målen och var en av planens bästa spelare. 39-åringen är en av de spelare som förbundskaptenen Janne Andersson väljer att fylla.

– Många gör det väldigt bra. När vi sätter den långa bollen och gör det så tydligt som vi gör är Zlatan fantastisk i det spelet, att få fast bollen. Det är bara tillfälligheter som gör att Emil Forsberg inte gör ett par mål. Det är många av de offensiva spelarna som gör det bra och Filip Helander och Victor Nilsson Lindelöf gör det bra mot deras ensamma, tunga forward. Alla ska ha klart godkänt, det är en väl genomför match, säger Andersson som är nöjd vilken roll ”Ibra” tagit under landslagssamlingen enligt Fotbollskanalen.

– Jag är jättenöjd med honom och hans professionalism i allt han gör. Han är imponerande. Han vill ogärna att vi pratar om hans ålder men om vi gör det så kan jag säga att hans professionalism är en av anledningarna till att han är på den här nivån fortfarande. Han har imponerat på mig. Och det var kul att vi kunde använda honom på ett bättre sätt i hans egna spel. Det är roligt, att han kunnat bidra. Han var en av många som var bra, säger Andersson.

Efter matchen pratade Zlatan om rollen som framspelare, något han gillar.

– Jag sa till dem (lagkamraterna). Jag behöver inte göra mål, jag hjälper er i stället, sa forwarden.

Janne Andersson säger att det känns väldigt bra att ha Zlatan med i laget.

– Jag tror varken han eller jag bryr mig om han gör mål eller inte. Det känns väldigt bra att ha honom där ute. Det är inte roligt att möta oss om vi använder honom och våra forwards på rätt sätt. Då kommer vi vara jobbiga att möta.

Efter två fina insatser kommer Ibrahimovic dock inte vara med i träningsmatchen mot Estland på onsdag. Detta för att ge andra spelare chansen.

– De som inte spelat nu ska få chansen att visa upp sig. De som har spelat ska få andas innan de åker hem till klubbarna. Det ska bli jättekul att se de andra gubbarna nu, säger han.

Sveriges match mot Estland spelas på onsdag klockan 17:45 och kan streamas på C More Play.

SE ÄVEN: Zlatan Ibrahimovic vill hjälpa Alexander Isak

Previous articleZlatan Ibrahimovic vill hjälpa Alexander Isak
Next articleUppgifter: Så mycket är Zlatans nya kontrakt värt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here